Ludovic Orban, mesaj important pentru români! Ce se întâmplă cu supraaciza la carburanți

Redacția IMPACT 27.11.2019, 16:07
Ludovic Orban, mesaj important pentru români! Ce se întâmplă cu supraaciza la carburanți

Vești bune pentru posesorii de autoturisme. Premierul Ludovic Orban propune desființarea supraaccizei la carburanți. Astfel, Guvernul PNL va demara o analiză, în acest sens.

Potrivit Antena 3, Ministrul De Finanțe, a anunțat, într-un răspuns la o interpelare adresată de Florin roman, deputat PNL, că statul român a colectat, începând din septembrie 2017 și până acum o sumă care se ridică la 5,85 de miliarde de lei adunată din introducerea supraccizei la carburanți.

 

Ludovic Orban, nou anunț despre prețul benzinei și al motorinei

„Trebuie desfiinţată supraacciza la combustibili. A fost o mare prostie şi, deşi astăzi pare să producă bani, poate să fie un semnal foarte bun dacă renunţăm la ea. Vom face o analiză”, a declarat premierul, la conferinţa „Buget şi fiscalitate 2020: dinspre politica oficială spre mediul de afaceri”, organizată de Curs de Guvernare, scrie adevarul.ro.

Se propune eliminarea supraccizei la carburanți.
Se propune eliminarea supraccizei la carburanți.

 

Carburanții se vor scumpi odată cu începutul anului următor,ca urmare a ajustării accizelor. Accizele la carburanți se ajustează anual, în conformitate cu rata inflației. Prețurile noilor accize care vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2020, iar datele furnizate de Institutul Național de Statistică indică faptul că benzina și motorina vor fi mai scumpe.

În prezent, nivelurile ale accizelor sunt de 2.038 de lei pentru 1.000 de litri, în cazul benzinei, și de 1.895 de lei pentru 1.000 de litri, în cazul motorinei.

Accizele la carburanții auto se actualizează în fiecare toamnă, cu rata inflației, iar noul nivel va fi aplicat pentru tot anul următor, conform Codului Fiscal actual.
Accizele „se actualizează cu creșterea prețurilor de consum din ultimele 12 luni, calculată în luna septembrie a anului anterior celui de aplicare, față de perioada octombrie 2014 – septembrie 2015, comunicată oficial de Institutul Național de Statistică până la data de 15 octombrie”, este precizat în Codul Fiscal.

România se află în topul statelor cu cele mai mari taxe pe carburanți din Uniunea Europeană, alături de Bulgaria, consemnează realitatea.net. De cele mai mici prețurile la carburanți se bucură britanicii, urmați apoi de ucrainieni.

“Din punctul de vedere al nivelului de trai nu este normal pentru că nu avem suficient de mulți bani. Taxele pe produsele accizabile sunt ridicate, dar noi ne-am obișnuit cu ele și atunci vom face economie în altă parte.”, a declarat consultantul fiscal Adrian Bența.