Eugen Teodorovici și un deputat PNL, scandal la audierile pentru miniștri. ”Îți dau un tranchilizant?”

Diana Radu 29.10.2019, 14:07
Eugen Teodorovici și un deputat PNL, scandal la audierile pentru miniștri. ”Îți dau un tranchilizant?”

Membrii parlamentului s-au reunit azi, 29 octombrie pentru audierea miniștrilor propuși în Guvernul Orban. Printre liberalii audiați s-a aflat și Florin Cîțu, propus pentru ocuparea fotoliului de ministrul al Finanțelor, care a reușit să-l indispună pe Eugen Teodorovici.

Audierea lui Florin Cîțu a stârnit o serie de replici acide între liberași și pesediști. De exemplu, Eugen Teodorovici s-a arătat deranjat de faptul că ministrul propus de PNL pentru finanțe nu a știut să spună fără a se uita pe foi care sunt prioritățile sale.

„La TV e mai ușor, față-n față vă împiedicați”, le-a zis Teodorovici liberalilor. PSD-istul a fost acuzat de parlamentarii PNL că a venit doar „să facă show”. „Tu vorbești de show-uri?”, i-a replicat un PSD-ist unui liberal.

Replici acide între liberali și pesediști la audierile în Parlament pentru miniștri

Audierile de ministri s-a lasat cu replici acide intre liberali si pesedisti
Audierile de ministri s-a lasat cu replici acide intre liberali si pesedisti

Pe tot parcursul audierii miniștrilor pentru noul Guvern, liberalii și pesediștii s-au întrerupt de numărate ori, au vociferat și s-au acuzat reciproc de „ipocrizie”. Iată un exemplu de schimb de replici acide.

„Nu mai suport asta! Spuneti ca taiem pensii si salarii. Faceti ipocrizii d-astea. Nu este asa”, a zis deputatul PNL, Dan Vâlceanu. „Dane, iti dau un tranchilizant?”, i-a zis deputatul PSD Catalin Radulescu.

O altă replică acidă vine de senatorul Daniel Zamfir (afiliat PSD), care l-a întrebat pe Ludovic Orban, premierul desemnat de Klaus Iohannis, dacă vine la Palatul Victoria din postura de șomer. Iată ce a răspuns Orban la acuzația care i s-a adus.

„Spre deosebire de dl. Zamfir, eu nu trăiesc din bani publici, așa cum trăiește domnia sa din indemnizația pe care o primește de la Senat. Eu nu am putut să candidez pentru Parlamentul României, pentru că am respectat niște criterii de integritate și până instanța a decis nevinovăția mea prin decizie definitivă nu am candidat la Parlament. Sunt angajat în mediul privat de când nu am candidat. Lucrez la a treia companie privată, care nu are nicio legătură și niciun contract cu statul”, a declarat Ludovic Orban în timpul audierii ministrului propus la Ministerul Finanțelor, Florin Cîțu.

Florin Cîțu, propunerea PNL pentru funcșia de ministru al Finanțelor, a primit aviz negativ de la Comisiile pentru buget ale Camerei Deputaților și a Senatului, după un vot de egalitate: 19 voturi „pentru” și 19 „împotrivă”.

Urmăriți Impact.ro și pe