Ludovic Orban, despre obligativitatea purtării măștii de protecție. Ce a declarat în videoconferința de astăzi

Stan Filon 02.11.2020, 18:28
Ludovic Orban, despre obligativitatea purtării măștii de protecție. Ce a declarat în videoconferința de astăzi

Premierul Ludovic Orban a vorbit despre noi restricții! Masca de protecție va fi obligatorie chiar și pe stradă, în orașele unde incidența cazurilor de coronavirus va depăși 1,5 cazuri la mia de locuitori! Mpsura ar putea intra în vigoare de joi.

Purtarea măștii de protecție va fi obligatorie pe stradă în orașele care depășesc 1,5 cazuri de coronavirus la mia de locuitori

Premierul Ludovic Orban a avut o videoconferință cu toți prefecții din România și le-a transmis noile măsuri de protecție împotriva pandemiei de coronavirus, propuse de Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

”Am discutat despre noi paturi la ATI, despre anchetele epidemiologice pentru persoanele care au fost diagnosticate pozitiv, astfel ca în 24 de ore să se poată dispune izolarea persoanelor care au fost contați cu cei pozitivi”, a adăugat Orban.

Masca de protectie, obligatorie in orasele cu 1,5 cazuri de coronavirus la mia de locuitori
Masca de protectie, obligatorie in orasele cu 1,5 cazuri de coronavirus la mia de locuitori

Se vor intensifica controalele în mijloacele de transport în comun

Dacă luăm în calcul rata de incidență transmisă de Grupul de Comunicare Strategică luni, 2 noiembrie, purtarea măștii de protecția va deveni obligatorie în alte 22 de județe, pe lângă cele care sunt deja în scenariul roșu. Doar 11 județe au o rata mai mică de 1,5 cazuri la mia de locuitori.

”A fost o videoconferință la care au participat toți prefecții. Am discutat despre noi paturi la ATI, despre anchetele epidemiologice pentru persoanele care au fost diagnosticate pozitiv, astfel ca în 24 de ore să se poată dispune izolarea persoanelor care au fost contați cu cei pozitivi. Am discutat și despre carantinarea localităților care au depășit indicele de 3 la mie.

Am discutat despre telemuncă, astfel încât să reducem aglomerațiile din mijloacele de transport în comun, despre decalarea programului de începere la ore diferite, să avem flux diferit în transport. Vrem intensificarea controalelor în mijloacele de transport. Am solicitat prefecților să comunice cu primarii despre autorizațiile de funcționare ale operatorilor care nu respectă normele sanitare.

O să avem la 19 CNSU, unde vom actualiza lista țărilor. Vom analiza și purtarea măștii în spațiile deschise în județele unde se depășește rata de 1,5 la mie. Vom transpune măsurile în ordonanța de urgență. Joi probabil vom avea ședința de guvern unde vom aproba”, a spus Ludovic Orban despre subiectele discutate la videoconferința cu prefecții.

Urmăriți Impact.ro și pe