Ludovic Orban, despre gafa făcută de Vlad Voiculescu: „Va pleca”

Stan Filon 09.04.2021, 19:56
Ludovic Orban, despre gafa făcută de Vlad Voiculescu: „Va pleca”

Președintele PNL, Ludovic Orban, a fost întrebat și el despre o posibilă remaniere a ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, după gafa monumentală pe care a făcut-o joi, când a spus că ordinul de ministru nu speciică faptul că morții de coronavirus trebuie să fie înmormântați dezbrăcați!

Ludovic Orban a vorbit despre gafa făcută de Vlad Voiculescu

Ludovic Orban a spus că orice ministru care nu își face datoria și nu se implică în realizarea obiectivelor guvernamentale va pleca, ”mai devreme sau mai târziu”. ”Activitatea fiecărui ministru este evaluată de premier și premierul ia sau nu decizii. Orice ministru care nu își face datoria și care nu este implicat în atingerea obiectivelor din programul de guvernare, mai devreme sau mai târziu va pleca. Este firesc ca evaluarea activității să o facă premierul. Dacă premierul are vreo solicitare o discutăm”, a declarat președintele PNL.

Ludovic Orban susșine că nu a fost o discuție în interiorul coaliției de guvernare pe tema demiterii ministrului Sănătății. Cu toate acestea, în spațiul public au apărut informații care spun că situația a fost una foarte tensionată la ultima întâlnire a coaliției de guvernare, iar liberalii sunt cei care nu îl mai vor în funcție pe Vlad Voiculescu. Cu toate acestea, se strâng din ce în ce mai multe voci chiar și în USR-PLUS, partidul din care face parte acesta, care contestă activitatea sa.

Ludovic Orban a vorbit despre gafa facuta de Vlad Voiculescu
Ludovic Orban a vorbit despre gafa facuta de Vlad Voiculescu

Vlad Voiculescu este încă susținut de USR-PLUS

Președintele Senatului, Anca Dragu, a fost impresionată de faptul că Vlad Voiculescu și-a cerut scuze pentru greșeala pe care a făcut-o. A apreciat că nu a încercat să își ducă ”cu preșul” colegii de partid, ci a recunoscut direct că a greșit.

”Este vorba de o eroare. Toţi suntem oameni, toţi greşim, toţi facem erori, iar ceea ce e de apreciat la Vlad Voiculescu este că a recunoscut această eroare şi şi-a cerut scuze. Poate alţi oameni erau tentaţi să înceapă să dea alte explicaţii, să ne ducă cu preşul, ceea ce el nu a făcut. A zis: ‘Da dom’ne, am greşit. Îmi pare rău. Şi mai mult decât atât, o să şi îndrept acest ordin, care, de altfel, e unul stupid’. Era un ordin din aprilie 2020. Ministrul Voiculescu, de asemenea, a cerut modificarea ordinului, s-a întâlnit cu reprezentanţii cultelor religioase şi s-a făcut ceva. Şi şi-a cerut şi scuze pentru că a făcut această afirmaţie eronată”, a afirmat Dragu, vineri, la Senat.

Greșeala ministrului s-a văzut în direct la toate televiziunile de știri, când acesta a spus că nu știa că românii decedați de coronavirus sunt înmormântați dezbrăcați. Apoi a insistat cu faptul că ordinul de ministru nu precizează că morții de coronavirus trebuie să fie înmormântați dezbrăcați. Mai mult, a găsit, tot în direct, și vinovații pentru acest fapt pe care el nu îl știa: angajații de la pompe funebre. Chiar dacă i-a fost citit în direct ordinul de ministru în care se specifică faptul că victimele coronavirusului trebuie îngropate dezbrăcate, acesta nu și-a cerut scuze, ci a făcut-o de-abia a doua zi.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...