Ludovic Orban, prezent la inaugurarea noii fabrici IVECO din Dâmbovița. A durat șase luni ca să fie construită

Daniela Alexandru 09.04.2021, 18:00

Ludovic Orban, prezent la inaugurarea noii fabrici IVECO. Astăzi, la Petrești, în Dâmbovița s-a inaugurat o nouă fabrică Iveco, unde se vor asambla 440 de camioane pe an. Firma Iveco a deschis a doua unitate de producție de camioane militare, după unitatea de la Piacenza – Italia. Prezent la acest eveniment, important pentru economia județului Dâmbovița, a fost și fostul premier Ludovic Orban, cel care a fost prezent și la punerea pietrei de temelie a fabricii.

Ludovic Orban, prezent la inaugurarea noii fabrici IVECO

Iveco a reușit să construiască fabrica de la Petrești în șase luni. Fabrica de asamblare a camioanelor Iveco pentru Armata României a fost inaugurată în prezența președinților Senatului și Camerei Deputaților, Anca Dragu, respectiv Ludovic Orban.

Această investiție este rezultatul unui contract între Armata Română și IVECO, un contract prin care Armata achiziționează un număr foarte important de vehicule de la IVECO și prin intermediul off-set-ului practic IVECO trebuie să producă o parte din camioanele achiziționate, într-un procent semnificativ, aici, în România. O parte se realizează aici, în Dâmbovița, la Petrești, o parte se realizează la Mediaș, o parte la București.

În perspectivă, ne dorim ca IVECO să dezvolte afacerile în România, practic ei au luat decizia să deschidă un centru regional și suntem convinși că vor continua investițiile și ceea ce ne interesează pe noi este ca o parte cât mai mare din ceea ce se produce să se producă în România, să genereze dezvoltare, locuri de muncă, venituri pentru bugetul local și pentru bugetul național, a precizat Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților și fost Premier al României.

Ludovic Orban, prezent la inaugurarea noii fabrici IVECO
Ludovic Orban, prezent la inaugurarea noii fabrici IVECO

Fabrica, întinsă pe o suprafață de 9000 de metri pătrați are o capacitate de 440 de vehicule pe an și are cinci linii de producție. Investiţia de la Petreşti este de 50 de milioane de euro şi este realizată în cadrul contractului de înzestrare a Armatei Române cu vehicule produse de Iveco Defence.

La eveniment era așteptat și Premierul României Florin Cîțu, însă acesta nu a mai ajuns la eveniment.
Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, prezent la eveniment, a spus că s-a făcut o asociere între Consiliul Judeţean şi Primăria Petreşti pentru realizarea unei centuri ocolitoare a localităţii, investiţie în infrastructură care va veni în sprijinul activităţii fabricii.

La eveniment au mai participat ambasadorul Italiei la Bucureşti, Marco Giungi, şi alte oficialităţi judeţene.

Sursa foto: gazetadambovitei.ro

Urmăriți Impact.ro și pe