Motivul pentru care Ludovic Orban a fost dat afară din școală pentru două zile. ”Ne-a prins directorul”

Iancu Andreea 25.05.2020, 16:23

Premierul României aniversează astăzi 57 de ani. Ajuns la o vârstă respectabilă, Ludovic Orban se poate bucura că a trăit până în acest moment o viață plină de peripeții. În special în copilărie și adolescență, Orban pare să fi fost genul acela de băiat năzdrăvan, care are ce povesti astăzi nepoților.

Amintirile din copilărie ale lui Ludovic Orban

Astăzi este premierul României, însă în trecut era un simplu tânăr, născut la Brașov. Familia din care provine era formată dintr-un tată maghiar și o mamă româncă. Orban nu este singur la părinți, ci mai are un frate, Leonard Orban. Deși părinții săi au pus mereu accentul pe studiu, politicianul a trăit experiențe specifice copilăriei. El povestește cu mult haz cum a fost fugărit de profesorul de sport pentru că nu a făcut încălzirea și s-a tolănit la soare.

Acolo m-a găsit profesorul și m-a întrebat ce fac, moment în care i-am spus că încălzirea cea mai bună e încălzirea de la soare. El s-a enervat, a luat o șipcă de la garduri și m-a fugărit pe tot terenul de sport. După aia, s-a dus și m-a părât la maică-mea, a povestit Orban într-un interviu pentru cetateanul.net, conform click.ro

Ludovic Orban, alături de colegii săi de clasă Foto - click.ro
Ludovic Orban, alături de colegii săi de clasă
Foto – click.ro

Ludovic Orban, muncă în folosul comunității

Totuși, una dintre cele mai cumplite pedepse de care se temea Ludovic era cea în care trebuia să fie tuns la zero. Politicianul a reușit să scape ca prin urechile acului de două ori. Una dintre dățile în care a fost pedepsit de către directorul școlii s-a petrecut pe vremea când făcea parte dintr-o formație.

Aveam o formație și repetam în clubul de la subsolul liceului. Acolo am făcut o petrecere la care am și fumat și, din păcate,  ne-a prins directorul. Ca pedeapsă, am fost puși să alegem între a ne tunde zero – variantă inacceptabilă – sau a fi eliminați pentru două zile.

Ludovic Orban, un adolescent rebel Foto - click.ro
Ludovic Orban, un adolescent rebel
Foto – click.ro

Alegerea premierului a fost una clară. Ludovic Orban prefera întotdeauna munca în locul renunțării la podoaba capilară.

Am ales, bineînțeles, eliminarea, dar una în care de fapt am muncit pentru liceu: am sudat porțile de pe terenul de fotbal, a mai povestit Orban pentru cetateanul.net.

Totuși, politicianul a învățat din aceste experiențe ale tinereții. Orban a terminat studiile la Facultatea de Tehnologia Construcțiilor de Mașini din Brașov. De asemenea, Ludovic Orban a terminat și Facultatea de Științe Politice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative. Acesta este căsătorit de mulți ani cu Mihaela Orban și are împreună cu aceasta un fiu, în vârstă de 20 de ani.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...