145 de ani la înființarea PNL. Ce le-a transmis premierul Orban românilor

Rădulescu Valentin 24.05.2020, 15:38

Ludovic Orban le-a transmis românilor în ziua de duminică un mesaj important cu privire la Muzeul Național ”Brătianu”. Premierul a asistat la aniversarea de 145 de ani de la Înființarea partidului PNL. De ce vor avea parte românii când vor vizita muzeul?

Ce le-a transmis Ludovic Orban românilor după 145 de ani de la înființarea PNL?

La inaugurarea Muzeului Național ”Brătianu”, care are sediul în Vila Florica, Ludovic Orban a declarat că românii vor avea parte de un loc în care se vor întâlnii cu istoria. De 30 de ani liberalii sărbătoresc aniversarea la Vila Florica, acolo unde în urmă cu 145 de ani se puneau bazele Partidului Național Liberal, a precizat Ludovic Orban. Anul trecut PSD le-a interzis liberalilor să vină la vilă pentru a sărbătorii aniversarea, dar prin intermediul unui proiect de lege, Vila Florica va reintra în proprietatea statului.

„De 30 de ani noi, liberalii, am venit aici la Vila Florica să sărbătorim aniversarea datei de înfiinţare a PNL. Anul trecut am păţit un lucru la care nu m-aş fi aşteptat niciodată: baronii PSD din judeţ ne-au interzis să venim la Vila Florica pentru a sărbători aniversarea partidului. Parcă Dumnezeu ne-a oferit această ocazie ca după un an de zile, la aniversarea a 145 de ani să reuşim ca Vila Florica unde organigrama personalului care se ocupa de administrarea Vilei Florica conţinea mai mulţi chelneri decât muzeologi pentru a organiza petrecerile noii nomenclaturi (…) iată că şi prin intermediul unui concurs de împrejurări care a readus în proprietatea statului şi în administrarea Ministerului Culturii dar şi prin intermediul unei activităţi laborioase a unor oameni entuziaşti (..)iată că putem să dăm românilor un loc în care să se întâlnească cu istoria”, a spus Ludovic Orban, potrivit Mediafax.

145 de ani la înființarea PNL. Ce le-a transmis premierul Orban românilor
Sursă Foto: hailaplimbare.ro

Muzeul va avea mai multe obiective

Muzeul Național ”Brătăianu” va fi în curând în subordinea Ministerului Culturii, iar acesta va funcționa în imobilul Vila Florica, situat în Argeș, respectiv Ștefănești. Potrivit informațiilor din legea de înființare promulgată de Klaus Iohannis în luna ianuarie, muzeul va avea parte de mai multe obiective, precum și achiziționarea de documente cu caracter documentar pentru colecția Muzeului.

„aducerea în atenţia publicului a figurilor marcante ale familiei Brătianu, a contribuţiei acestora la cultura şi istoria românilor, respectiv formarea României Moderne şi a României Mari; organizarea unui departament de documentare – bibliotecă, care să deţină colecţii de cărţi, publicaţii şi cataloage ilustrând bibliografia privind viaţa şi opera membrilor familiei Brătianu, studii de specialitate, monografii, albume, fotografii, alte documente; publicarea de studii, cataloage şi albume, ca rezultat al cercetărilor întreprinse”, se arată în legea promulgată de Klaus Iohannis.

Urmăriți Impact.ro și pe