Ludovic Orban a recunoscut. Acesta este cel mai mare eşec din perioada în care a fost premier

Stan Filon 15.06.2021, 15:02
Ludovic Orban a recunoscut. Acesta este cel mai mare eşec din perioada în care a fost premier

Ludovic Orban a recunoscut care a fost marele eșec pe care l-a suportat când a fost premierul României, dar și ca președinte al PNL. Liberalul a vorbit recent în fața colegilor săi de la filiana Botoșani a PNL, unde a deschis subiectul alegerilor parlamentare.

Ludovic Orban a recunoscut care a fost cel mai mare eșec al său

Ludovic Orban a vorbit despre cel mai mare eșec al său. A rămas cu un of, după alegerile parlamentare, când PNL aflat sub conducerea sa a obținut un rezultat sub așteptări. Acum spune că a făcut o analiză pe care însă nu a mai dezbătut-o în interiorul partidului, deoarece trebuia să clădească alianța de guvernare. A spus însă că fiecare ar fi putut face mai mult.

”Partidul Naţional Liberal este singura formaţiune politică care într-adevăr grupează o elită sau nişte vârfuri ale societăţii şi mai ales, grupează oameni normali, oameni care stau pe propriile picioare, oameni care nu sunt bolnavi de putere, oameni care atunci când ajung în funcţii publice au capacitatea să le gireze cu profesionalism şi în interesul public. Uitaţi-vă la spectrul politic! Mulţi din cei care sunt actori astăzi nici nu ştiu foarte bine ce vor, sunt complet impredictibili, nu au coeziune în acţiune. De multe ori au agende  care nu sunt decât nişte agende care nu au alt scop, decât să culeagă voturi. Nu au niciun fel de competenţă şi capabilitate în materie de guvernare.

Ludovic Orban a recunoscut care a fost cel mai mare esec al sau
Ludovic Orban a recunoscut care a fost cel mai mare esec al sau

”Să ştim fiecare cât puteam face mai mult”

Hai să fim cinstiţi, acum, uitându-ne unii în ochii celorlalţi, şi să recunoaştem că la alegerile parlamentare puteam face mai mult . Eu am făcut o analiză a alegerilor parlamentare pe care nu am mai vrut să o pun în dezbaterea PNL, pentru că noi aveam altă preocupare: Să negociem aşezarea la guvernare. Să încercăm să obţinem poziţiile care să ne permită să luăm deciziile la guvernare. Nu mai avea rost să începem să facem o analiză. Dar fiecare dintre noi trebuie să ne facem o introspecţie, să ştim fiecare cât puteam face mai mult”, a afirmat Orban în faţa membrilor PNL Botoşani, informează News.ro.

Alegerile parlamentare din 2020 au fost câștigate de PSD, însă liberalii au făcut alianță cu USR-PLUS și UDMR și a reușit să creeze o majoritate în Parlamentul României. Acestea sunt rezultatele obșinute la alegerile parlamentare din 2020: PSD – 28,9%; PNL – 25%; USR PLUS – 15%, AUR 9%.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...