Lucruri nespuse din viața lui Cătălin Hîldan. S-au aflat abia după 25 de ani

Marian Cărăvan / 23.10.2020, 12:55
Lucruri nespuse din viața lui Cătălin Hîldan. S-au aflat abia după 25 de ani

Cătălin Hîldan rămâne în istoria lui Dinamo drept „Unicul Căpitan”. E sintagma pe care o folosesc suporterii atunci când vorbesc despre regretatul fotbalist, care a decedat pe teren pe 5 octombrie 2000. Despre Cătălin Hîldan a vorbit și un fost coleg de-al său de la juniorii lui Dinamo. Sunt lucruri nespuse din viața lui Cătălin Hîldan, care s-au aflat abia după 25 de ani.

Cătălin Hîldan rămâne „Unicul Căpitan”

În urmă cu două decenii, Dinamo îl pierdea pe cel ce a rămas în amintirea suporterilor drept „Unicul Căpitan”. În fatidica zi de 5 octombrie 2000, Cătălin Hîldan, pe atunci un tânăr fotbalist de 24 de ani, a decedat în timpul unui amical la Oltenița.

Era minutul 74 al meciului amical SN Olteniţa – Dinamo, când Cătălin Hîldan a suferit un accident vascular cerebral. Decesul a fost constatat de medicii de la spitalul din localitatea unde s-a disputat meciul. De atunci, Dinamo a decis retragerea tricoului cu numărul 11, iar fanii din Peluza Cătălin Hîldan cântă la fiecare meci în memoria „Unicului Căpitan”.

De-a lungul timpului, fanii i-au dedicat unele momente speciale, coregrafiile fiind concepute pentru păstrarea amintirii celui ce avea să fie supranumit „Unicul Căpitan”. Mesaje emoționante au curs de atunci, iar acestea răsună și la 20 de ani de la moartea lui Cătălin Hîldan „Unicul Căpitan”.

Lucruri nespuse din viața lui Cătălin Hîldan. S-au aflat abia după 25 de ani

Foștii colegi ai lui Cătălin Hîldan își aduc aminte cu emoție și cu plăcere de „Unicul Căpitan”. Un fost coleg de la juniorii lui Dinamo a rememorat un episod petrecut acum mai bine de un sfert de veac și care i-a dat de gândit. Sunt lucruri nespuse din viața lui Cătălin Hîldan. Le rememorează Eugen Popistașu, fost coleg la juniorii lui Dinamo cu „Unicul Căpitan”.

„Am foarte multe chestii în cap apropo de el. Un singur exemplu ar fi elocvent. La un moment dat, nea Mircea Lucescu era la Brescia. El ne aranja turneele de pregătire. Într-un an, am avut un meci cu A.C. Reggiana, o echipă destul de modestă la vremea aia.

La meciul cu Reggiana, l-au lăsat pe Cătălin Hîldan să se odihnească, l-au băgat prin minutul 60-70. Era deja 5 sau 6 la 0 pentru noi. A intrat și, după vreo cinci minute, a dat gol. Reacția lui a fost de parcă îi dăduse gol Barcelonei în minutul 94, în finala Champions League! Noi eram relaxați, ne distram, el ziceai că a câștigat Champions League. Pe noi ne-a pufnit râsul. Acum, judecând lucrurile la rece, cu altă viziune, așa trebuie făcut, nu ce făceam noi!

Mai erau vreo 20 de minute. A intrat, a dat gol și am mai înscris și noi vreo trei după acel moment. De ce? El a dat gol, a avut reacția pe care a avut-o și am început să jucăm și noi de parcă era 0-0. Ăsta era el! Era un adevărat lider! Nu suporta gândul să facem un egal. Exista doar victoria pentru el”, a rememorat Popistașu, la GSP Live.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI