Lucruri mai puțin știute despre Regele Charles. Este primul monarh care a mers la școală și este pasionat de artă, în special de Shakespeare

Emanuela Pană 07.02.2024, 13:25
Lucruri mai puțin știute despre Regele Charles. Este primul monarh care a mers la școală și este pasionat de artă, în special de Shakespeare

Având în vedere că Regele Charles al III-lea și-a petrecut cea mai mare parte a vieții în atenția publicului, am crede că știm deja totul despre el. Însă, în realitate, există mai multe detalii interesante despre viața suveranului. Iată câteva lucruri mai puțin știute despre Regele Charles.  

Regele Charles a fost diagnosticat cu cancer 

Regele Charles al III-lea are cancer. Anunțul a fost făcut de Palatul Buckingham. Monarhul a început ”un program de tratamente regulate” și ”este pozitiv pe deplin cu privire la tratamentul său”. Regele ”abia așteaptă să revină la îndatoririle sale publice”, a transmis palatul.  

Comunicatul oficial nu a precizat de ce formă a maladiei suferă suveranul britanic, însă se știe că boala a fost descoperită în timpul operației de prostată pe care a suferit-o recent. Regele nu a fost, însă, diagnosticat cu cancer de prostată. Monarhul va fi tratat ca un ”pacient ambulatoriu”, adică nu va trebui să rămână în spital în timpul tratamentului.  

Comunicatul Palatului Buckingham  

”În timpul recentei intervenţii medicale a Regelui pentru mărirea benignă a prostatei, a fost observată o problemă separată care suscita îngrijorare. Testele de diagnosticare ulterioare au identificat o formă de cancer.  

Majestatea Sa a început astăzi un program de tratamente regulate, timp în care a fost sfătuit de medici să-şi amâne îndatoririle publice. Pe parcursul acestei perioade, Majestatea Sa va continua să se ocupe de treburile de stat şi de actele oficiale ca de obicei.  

Regele este recunoscător echipei sale medicale pentru intervenţia rapidă, care a fost posibilă datorită procedurii sale recente din spital. El rămâne pe deplin pozitiv în ceea ce priveşte tratamentul său şi aşteaptă cu nerăbdare să revină cât mai curând posibil la îndatoririle publice complete.  

Majestatea Sa a ales să împărtăşească diagnosticul său pentru a preveni speculaţiile şi în speranţa că poate ajuta la înţelegerea publică a tuturor celor din întreaga lume care sunt afectaţi de cancer”. 

Vezi și: Se împacă Prințul Harry cu Regele Charles?! Condiția pusă de soțul lui Meghan Markle

Lucruri mai puțin știute despre Regele Charles 

Charles este primul monarh care a mers la școală, deoarece toți predecesorii săi au fost educați de profesori particulari. El a frecventat școala Hill House din vestul Londrei înainte de a deveni elev la Școala Cheam din Berkshire, la care a studiat și tatăl său decedat, Prințul Philip, și unde ulterior a devenit șef de promoție. 

Lucruri mai putin stiute despre regele Charles
Ce nu stiai despre regele Charles

Ca tânăr prinț, Charles iubea schiul, surfingul și scufundările. A fost un jucător pasionat de polo timp de peste 40 de ani, până când s-a retras definitiv din acest sport în 2005, la vârsta de 57 de ani. A jucat la nivel competițional până în 1993, suferind o dublă fractură la brațul drept în urma unei căzături care a necesitat o intervenție chirurgicală. O altă căzătură, în 2001, l-a dus de asemenea la spital. 

Charles este pasionat de artă și în special de Shakespeare, din operele căruia a citat de mai multe ori după ce a urmat la tron după mama sa, Regina Elisabeta. La școală, a învățat să cânte la pian, trompetă și violoncel și a apărut în mai multe producții teatrale, inclusiv în rolul principal într-o reprezentație a piesei ”Macbeth” de Shakespeare.  

Regele este bine cunoscut pentru campaniile sale de mediu și dragostea sa profundă pentru natură și activitățile în aer liber. Biroul său a dezvăluit în 2020 că, după ce plantează un copac, îi dă adesea o ”scuturătură prietenoasă” unei ramuri pentru a-i ura succes, relatează reuters.com. 

O altă pasiune a sa în aer liber este întreținerea gardurilor vii, fiind și patron al Societății Naționale de Întreținere a Gardurilor Vii. Apropiații spun că este cel mai fericit în grădina casei sale din Highgrove, în vestul Angliei, sau, la fel cu răposata sa mamă, se plimbă și pescuiește pe domeniile sălbatice ale caselor scoțiene ale familiei regale. 

Regele Charles nu mănâncă la prânz, iar ceaiul său preferat este Darjeeling cu miere și lapte. 

Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...