Lucian Bode, discurs fulminant pentru aderarea României la Schengen. Ministrul de Interne e sigur că țara noastră merită aderarea

Andra Daoud 15.08.2022, 18:30
Lucian Bode, discurs fulminant pentru aderarea României la Schengen. Ministrul de Interne e sigur că țara noastră merită aderarea

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a transmis luni, 15 august, un mesaj despre aderarea României la Spațiul Schengen. Bode s-a adresat cetățenilor cu ocaziea Zilei Marinei și a precizat că România are o contribuție semnificativă la securitatea UE, iar aderarea la Schengen ar fi o consecință firească a acțiunilor desfășurate până în prezent de țara noastră.

Lucian Bode a vorbit despre aderarea României la Schengen

Într-un mesaj publicat luni, 15 august, pe Facebook, ministrul Lucian Bode a adus în discuție un subiect fierbinte: aderarea la Spațiul Schengen. Reprezentantul MAI a transmis că țara noastră joacă un rol important în cadrul mecanismului de apărare NATO, în scopul asigurării securității statelor membre și a stabilității în regiune.

„România este parte a alianţei Nord-Atlantice, statut care ne onorează şi ne responsabilizează deopotrivă, iar din această perspectivă România are un rol important în mecanismul comun al NATO pentru asigurarea securităţii statelor membre şi stabilităţii regionale. Acest statut presupune colaborare, cooperare, asumare şi implicare, fie că vorbim de relaţiile instituţionale dintre structurile naţionale sau de legăturile cu partenerii internaţionali.

Ca Ministru al Afacerilor Interne doresc să felicit Garda de Coastă – întreg personalul acestei structuri – pentru modul în care îşi desfăşoară activitatea, cu atât mai mult în aceste momente complexe din perspectiva provocărilor la adresa securităţii frontierelor naţionale”, a scris Lucian Bode, luni pe Facebook.

Lucian Bode, discurs fulminant pentru aderarea Romaniei la Schengen. Ministrul de interne e sigur ca tara noastra merita aderarea
Lucian Bode, alaturi de Klaus Iohannis, Nicolae Ciuca si alte oficialitati, la ziua Marinei

„Aderarea ţării noastre la Spaţiul Schengen reprezintă urmarea firească”

Ministrul Afacerilor Interne s-a aflat luni, 15 august, la Constanța, la Ziua Marinei, alături de președintele Klaus Iohannis, prim-ministrul Nicolae Ciucă și alte oficialități. Lucian Bode a precizat în postarea de pe Facebook faptul că a participat la festivitățile dedicate acestei zile, dar a profitat de ocazie pentru a vorbi și despre aderarea țării noastre la Schengen.

„M-am bucurat să fiu prezent la Constanța, alături de Președintele României, domnul Klaus Iohannis, de Prim-ministrul României, domnul Nicolae Ciucă, de oficialități locale și naționale la festivitățile dedicate acestei zile speciale pentru toți marinarii militari și civili, pentru profesioniștii care activează în sectorul naval, cât și pentru toți românii. (…)

Ţara noastră contribuie consistent la securitatea Uniunii Europene, de aceea aderarea ţării noastre la Spaţiul Schengen, în cel mai scurt timp, reprezintă urmarea firească a acţiunilor noastre de până acum. Garda de Coastă este o structură europeană, matură, pe care noi şi partenerii noştri ne putem baza în situaţii dificile. vem încredere în profesionalismul de care dau dovadă angajaţii acestei structuri în misiunile încredinţate, care au ca unic obiectiv asigurarea securităţii spaţiului maritim naţional, dar şi regional.

Le mulţumesc şi îi felicit pentru modul în care îşi fac datoria faţă de România, şi pentru eforturile depuse în sprijinul apărării valorilor şi al principiilor democratice pe care se clădeşte suveranitatea, independenţa şi libertatea statelor”, a completat Bode.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe