Vești importante pentru România. Ministrul Lucian Bode: „Am fost scoși de pe lista neagră a SUA”

Ana Anitoiu 19.07.2022, 23:57

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunțat că România a fost scoasă de pe lista „neagră” de supraveghere a Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii, după publicarea unui raport anual.

Lista neagră de pe care SUA au scos România

Conform ministrului Lucian Bode, noul raport evidențiază progresele pe care le-a făcut România în ultimul an în direcția combaterii traficului de persoane. Astfel, țara a fost scoasă de pe „lista neagră” a SUA în această privință.

„Sistemul anti-trafic de persoane din România este unul funcțional, capabil să ofere un răspuns adecvat acestui tip de criminalitate. Nu am vrut să cred nicio clipă în scenariul în care România ar fi fost retrogradată,

deoarece avem structuri, legislație, strategii, planuri de acțiune și linii de finanțare dedicate pe care am început deja să le utilizăm mai eficient și mai aplicat în prevenirea și combaterea acestui fenomen.

Eforturile noastre din ultimul an nu au vizat doar să răspundă recomandărilor Departamentului de Stat, ci sunt o expresie a angajamentului evident al României pentru combaterea acestui flagel”, a scris ministrul, pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Lucian Bode: „Am fost scosi de pe lista neagra a SUA”
Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode. Foto: Inquam Photos / George Calin

Ministrul de Interne, despre combaterea traficului de persoane

De asemenea, ministrul Lucian Bode a spus că autoritățile se vor concentra în continuare pe remedierea unor aspecte în această direcție. Oficialul a precizat că o decizie deosebit de importantă în acest sens a fost preluarea la nivelul Cancelariei Prim-Ministrului a Comitetului de monitorizare a eforturilor anti–trafic.

„Înțelegând importanța acestui dosar, sprijinul oferit de către domnul Prim-Ministru Nicolae Ciucă a fost esențial în ceea ce privește coordonarea tuturor măsurilor implementate, respectiv activităților realizate pe parcursul anului trecut”, a mai scris Lucian Bode.

La finalul mesajului său, ministrul de Interne le-a mulțumit tuturor structurilor specializate și autorităților române pentru efortul depus și pentru cooperarea foarte bună pe care au avut-o cu partenerii externi pentru reducerea dimensiunilor traficului de persoane.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...