Lovitura uriaşă pentru şoferi. Fără maşini pe benzină, motorină sau GPL în Uniunea Europeană, din 2025

Nicu Stan 04.03.2021, 14:53
Lovitura uriaşă pentru şoferi. Fără maşini pe benzină, motorină sau GPL în Uniunea Europeană, din 2025

Lovitura uriaşă pentru şoferi. Fără maşini pe benzină, motorină sau GPL în Uniunea Europeană, din 2025. Ce se îtâmplă pe piața auto mondială, citiți în articolul de mai jos.

Șoferii primesc lovitura de grație. Ce se întâmplă cu motoarele pe benzină și motorină

Este lovitura dură pentru şoferi după ce s-a aflat că maşinile pe benzină, motorină sau GPL vor fi interzise în Uniunea Europeană, din 2025.

Uniunea Europeană gândește tot mai verde, iar mașinile pe benzină, motorină sau GPL ar putea fi interzise până în 2025, urmând a fi înlocuite cu mașini care folosesc combustibili precum hidrogenul lichid, a cărui electricitate este furnizată din surse regenerabile.

Sistemul actual de transport produce multe gaze de seră

Sistemul de transporturi pe care îl folosim acum este, probabil, cel mai ineficient și irositor de resurse, pe care ți-l poți imagina. Folosim atât de multă energie, folosim atât de mult teren pentru drumuri, pentru parcări și producem atât de multe gaze cu efect de seră”, a spus Dan Sperșing, directorul Institutului de Studii ale Transportului la Universitatea din California.

Frans Timmermans, răspunzător de politicile climatice din Comisia Europeană, nu vrea totuși să intre în război cu producătorii. Propunerea vine în contextul creșterii conștientizării problemelor de mediu, la nivel mondial.

Ce mare producător va face doar mașini electrice

Știți că industria auto începe prin a spune că este imposibil și apoi, în cele din urmă, se conformează. Nu iau acest lucru ca șablon în negocierile mele, pentru că trebuie să le ascultăm argumentele”, a declarat Frans Timmermans.

De asemenea, o marcă celebră de mașini a anunțat că renunță la motoarele pe benzină și motorină și va construi doar modele electrice din 2030. Este vorba despre producătorul auto Volvo, care va fabrica și va vinde doar mașini electrice, începând din 2030, după cum a informat compania din Suedia.

Motoarele pe combustie internă vor face loc celor electrice

Motoarele cu combustie internă vor fi înlocuite încet, încet, inclusiv cele hibride. Astfel, producătorul auto suedez intenționează să investească masiv și în vânzările online, precum și în simplificarea produselor.

De asemenea, producătorul Volvo vrea să capitalizeze cererea în creștere pentru vehicule electrice, inclusiv în China, țară care deja este una dintre cele mai mari piețe pentru mașini electrice.

Ce se întâmplă în Marea Britanie

De asemenea, producătorii auto răspund totodată și presiunilor făcute de guvernele lumii pentru a accelera trecerea la vehicule electrice, ca să se mai stopeze poluarea.

Astfel, mașinile pe benzină și motorină nu vor mai fi vândute nici în Marea Britanie, din 2030.

Urmăriți Impact.ro și pe