Lovitură uriașă pentru Simona Halep! Ce sumă impresionantă a reușit să strângă sportiva până la 1 iunie 2019

Marian Cărăvan 28.05.2020, 13:08

Simona Halep a ajuns la un nivel la care mulți nici nu îndrăznesc să viseze. Și-a făcut un nume în tenis, a cucerit trofee importante și a realizat câștiguri impresionante. Într-un astfel de top, al câștigurilor, campioana de la Wimbledon stă chiar foarte bine.

Lovitură uriașă pentru Simona Halep în plan financiar

Sportiva care a cucerit 20 de turnee din circuitul profesionist de tenis a punctat și la capitolul financiar. Constănțeanca se află în Top 10 al câștigurilor realizate de jucătorii de tenis până la 1 iunie 2019. Ierarhia a fost alcătuită de tennisworldusa.org, luându-se în calcul sumele obținute din premii și din sponsorizări. Astfel, Simona Halep este într-o companie selectă, printre care se mai regăsesc nume grele din tenisul mondial, precum Roger Federer, Novak Djokovic sau Rafael Nadal – la masculin, respectiv Serena Williams, Naomi Osaka sau Sloane Stephens – la feminin.

Simona Halep ocupă locul 9 în această ierarhie a câștigurilor (până la data de 1 iunie 2019), cu 10,2 milioane de dolari, dintre care 6,2 milioane din premii și alte 4 milioane din sponsorizări. Pe primul loc al clasamentului alcătuit până la data de 1 iunie 2019 se află elvețianul Roger Federer, lider detașat, cu câștiguri totale de 93,4 milioane de dolari, dintre care 7,4 milioane din premii și 86 de milioane din sponsorizări. Actualul număr 1 mondial, sârbul Novak Djokovic este pe locul secund în topul câștigurilor totale, cu 50,6 milioane de dolari, dintre care 30 de milioane au fost obținute din sponsorizări și alte 20,6 din premii. Podiumul este completat de Kei Nishikori, cu 37,3 milioane de dolari.

În 2020, nu a jucat prea mult tenis, dar a câștigat peste 1 milion de dolari

Simona Halep a jucat primul meci în acest an abia la 14 ianuarie, la Adelaide, după care a fost învinsă în a doua apariţie pe teren, de Sabalenka. Au urmat turneele de la Australian Open şi Dubai, unde Halep a strălucit cu adevărat. La Melbourne, s-a oprit în semifinale, iar în Emirate a câştigat trofeul cu numărul 20 din carieră, după ce a învins-o în finală pe Elena Rybakina.

Atunci, pe 22 februarie, am consemnat și ultimul meci jucat de Simona Halep în acest an. Campioana a înregistrat zece victorii din 12 partide jucate la simplu în 2020. Înfrângerile au fost cu Sabalenka la Adelaide şi cu Muguruza la Australian Open. Înainte de Dubai Tennis Championships 2020, unde Simona Halep a triumfat, într-un clasament al banilor câștigați în acest sezon constănțeanca figura cu un total de 924.637 de dolari. Dacă luăm în calcul și faptul că triumful de la Dubai i-a adus un cec în valoare de 696.830 de dolari, ajungem la un total de 1.441.603 de dolari câștigați de Simona Halep în 2020. Adică undeva puțin peste 120.000 de dolari pentru fiecare meci la simplu disputat în acest an.

Urmăriți Impact.ro și pe