Lovitură uriașă pentru Mark Zuckerberg. E știrea zilei în Statele Unite, pe ce s-au dus banii

Ioana Bucur 28.09.2022, 13:46
Lovitură uriașă pentru Mark Zuckerberg. E știrea zilei în Statele Unite, pe ce s-au dus banii

Mark Zuckerberg a primit o nouă lovitură, după toate acuzațiile și controversele apărute în ultima perioadă legate de compania sa. Este pentru prima oară, din 2014, când fondatorul Facebook ajunge în această situație. Omul de afaceri a pierdut o sumă uriașă de bani.

O nouă lovitură pentru Mark Zuckerberg

Perioada în care Mark Zuckerberg stătea confortabil pe primele poziții ale topului celor mai bogați americani se pare că au ajuns la final. A fost anunțat clasamentul Forbes, iar schimbările din clasament sunt greu de trecut cu vederea. Averile celor din top 20 sunt cu 235 de miliarde de dolari mai mici decât în anul precedent.

Pe primul loc este Elon Musk, iar pe locul al doilea, la o distanță de nu mai puțin de o sută de miliarde de dolari, este Jeff Bezos. Podiumul este completat de Bill Gates, fondatorul Microsoft.

Marele pierzător al ultimului an se pare că este nimeni altul decât Mark Zuckerberg. Pentru prima oară în ultimii opt ani, fondatorul Facebook a ieșit din top 10, o consecință a prăbușirii acțiunilor Meta cu 57%. Cu alte cuvinte, averea lui Zuckerberg a scăzut cu în jur de 74 de miliarde de dolari în ultimele 12 luni.

A fost un an cu pierderi mari pentru mai mulți giganți din industria tehnologiei. Alți opt miliardari din top 20, printre care Bill Gates şi cofondatorii Google, Larry Page şi Sergey Brin, au pierdut împreună 188 de miliarde de dolari.

Potrivit informațiilor publicate în noul clasament, șase dintre cei mai bogați americani care au prins un loc în top 20 au reușit să își mărească averile. Printre aceștia se numără fostul primar al oraşului New York şi cofondator al Bloomberg, Michael Bloomberg, preşedintele şi directorul general al Koch Industries, Charles Koch, şi Julia Koch, văduva fratelui lui Charles, David – care a decedat în anul 2019.

Lovitură uriașă pentru Mark Zuckerberg. E știrea zilei în Statele Unite, pe ce s-au dus banii
Mark Zuckerberg

Cum arată top 10

Top 10 cei mai bogați americani, potrivit Forbes 2022:

  1. Elon Musk – 251 mld. dolari
  2. Jeff Bezos – 151 mld. dolari
  3. Bill Gates – 106 mld. dolari
  4. Larry Ellison – 101 mld. dolari
  5. Warren Buffett – 97 mld. dolari
  6. Larry Page – 93 mld. dolari
  7. Sergey Brin – 89 mld. dolari
  8. Steve Ballmer – 83 mld. dolari
  9. Michael Bloomberg – 76,8 mld. dolari
  10. Jim Walton – 57,9 mld. dolari

Mark Zuckerberg se clasează pe poziția a 11-a, cu o avere estimată, la 2 septembrie 2022 – data la care Forbes a calculat averile nete pentru lista din 2022 – la 57,7 miliarde de dolari.

Cu doar câteva zile înainte de publicarea listei Forbes, fondatorul Facebook a dezvăluit că el și soția sa, Priscilla Chan, așteaptă al treilea copil, o fetiță: „Multă dragoste. Fericit să împărtăşesc că Max şi August vor primi o nouă surioară anul viitor!”, a scris Zuckerberg, pe platforma de social media.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...