Mark Zuckerberg a pierdut o sumă colosală într-o singură zi. El iese din topul celor mai bogați oameni ai lumii. Meta, în cădere liberă

Beatrice Dumitru 04.02.2022, 12:03
Mark Zuckerberg a pierdut o sumă colosală într-o singură zi. El iese din topul celor mai bogați oameni ai lumii. Meta, în cădere liberă

Compania mamă a Facebook, Meta Platforms, a primit o mare lovitură după prăbușirea acțiunilor la bursa de la New York. Acţiunile firmei au scăzut cu 26,4%, adică peste 200 de miliarde de dolari, scădere record înregistrată într-o singură zi. În aceste condiții, averea lui Mark Zuckerberg a avut de suferit.

Mark Zuckerberg a rămas fără o sumă uriașă

Meta a anunțat că numărul utilizatorilor activi zilnici ai Facebook au scăzut pentru prima dată în istoria sa de 18 ani. De asemenea, numărul acestora a scăzut la 1,929 miliarde în ultimele trei luni ale anului 2021, comparativ cu 1,930 miliarde în trimestrul precedent.

Scăderea prețului acțiunilor companiei a dus și la scăderea averii nete a directorului executiv Mark Zuckerberg cu 31 de miliarde de dolari, scrie BBC.

Mark Zuckerberg a pierdut o sumă colosală într-o singură zi. El iese din topul celor mai bogați oameni ai lumii. Meta, în cădere liberă
Numărul uitlizatorilor activi Facebook a scăzut.

Suma pe care a pierdut-o fondatorul Facebook este echivalentă cu produsul intern brut anual al Estoniei. Chiar și după această pierdere, Mark Zuckerberg are o avere netă estimată la aproape 92 de miliarde de dolari, de la 120,6 miliarde de dolari la închiderea bursei de miercuri, ceea ce înseamnă că este încă unul dintre cei mai bogați oameni din lume.

Lui Jeff Bezos i-a crescut averea cu 20 de miliarde

Bloomberg scrie, însă, că această scădere este suficientă pentru a-l exclude pe Zuckerberg din Top 10 cei mai bogaţi oameni ai planetei, pentru prima dată după luna iulie 2015. În timp ce Mark Zuckerberg a pierdut o sumă colosală într-o singură zi, colegul lui miliardar, Jeff Bezos, a mai adăugat la averea sa personală încă 20 de miliarde de dolari după câștigurile companiei Amazon.

Mark Zuckerberg deține aproximativ 12,8% din gigantul tehnologic cunoscut sub numele de Facebook, în timp ce Jeff Bezos, fondatorul și președintele Amazon, deține aproximativ 9,9% din companie. El este, de asemenea, al treilea cel mai bogat om din lume, potrivit Forbes.

Cele 31 de miliarde de dolari pierdute într-o singură zi rivalizează doar cu evoluţia volatilă a averii lui Elon Musk, cea mai bogată persoană din lume. CEO-ul Tesla a pierdut 35 de miliarde de dolari într-o singură zi, în noiembrie 2021.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...