Lovitură primită de Radu Banciu de la șefii lui. Ce s-a întâmplat la doar câteva zile după ce a spus pe post că transferurile în TV se fac pe cumetrii

Beatrice Dumitru 26.01.2023, 17:35
Lovitură primită de Radu Banciu de la șefii lui. Ce s-a întâmplat la doar câteva zile după ce a spus pe post că transferurile în TV se fac pe cumetrii

Radu Banciu, recunoscut pentru remarcile sale controversate, „a lovit” din nou. Acesta a comentat situația de la PRO TV, acolo unde mai mulți jurnaliști au fost concediați. Radu Banciu a ironizat câteva nume de pe lista neagră a postului din Pache Protopopescu și a afirmat în emisiunea sa de la Prima Sport că transferurile în televiziune se fac pe cumetrii. Ce s-a întâmplat la o zi după această afirmație l-a luat prin surprindere pe acesta.

Radu Banciu, atac la doi jurnaliști din România

Doi dintre cei mai cunoscuți jurnaliști din presa sportivă de la noi, Ioana Cosma și Mihai Mironică, au fost notificați de PRO TV cu privire la faptul că emisiunea „Ora exactă în Sport”, de la Pro Arena, va dispărea din grilă, iar cei doi prezentatori vor încheia colaborarea cu trustul de televiziune. După această veste, Radu Banciu a vorbit în emisiunea sa despre viitorul celor doi și a spus că nu vede coleg cu aceștia.

Mai mult, Radu Banciu a spus pe post că transferurile în televiziune se fac pe „cumetrii și nu pe competențe”și a desființat-o pe Ioana Cosma, despre care a spus că „nu era pricepută la sport mai mult decât în alt domeniu” și nici nu crede că aceasta va mai lucra într-o televiziune de sport.

Lovitură primită de Radu Banciu de la șefii lui. Ce s-a întâmplat la doar câteva zile după ce a spus pe post că transferurile în TV se fac pe cumetrii
Ioana Cosma a lucrat peste 20 de ani la PRO TV.

Dacă mă întrebați pe mine, nu vin la noi. Ioana Cosma nu vine sigur și puține șanse să vină Mironică întrucât conducerea de sport de aici nu mai e cea de la Pro TV. Dacă mă întrebați pe mine, nu îi înghite nimeni aici. Că la noi în general transferurile în televiziuni se fac pe cumetrii, nu pe competențe. Dacă se fac pe competențe, ei nu ajung aici. La Digi pot ajunge, mai mult Mironică, Ioana Cozma nu cred că va mai continua pe televiziune de sport. Nu văd de ce ar mai continua în sport, ea nu era necesară. Era doar o prezență, nu era pricepută la sport mai mult decât în alt domeniu. Dar este o plecare normală. O emisiune proastă, fără audiențe. Emisiunea nu aducea niciun profit, era aceeași emisiune modestă, lălăită, fără personalitate, fără anvergură, fără nimic”, a comentat Radu Banciu în emisiunea sa de la Prima Sport.

Ce lovitură a primit Radu Banciu

Numai că la o zi după ce a făcut aceste declarații, Radu Banciu a primit o lovitură neașteptată. Ioana Cosma a bătut palma cu șefii acestuia și va lucra la Prima News, potrivit surselor ProSport. Ioana Cosma nu va fi prinsă în organigrama Prima Sport, ci la Prima News, iar printre motivele acestei decizii se numără și acela că la postul destinat exclusiv transmisiunilor sportive se află și Radu Banciu.

Ioana Cosma este prima femeie din România care a comentat un Campionat European, în 2020. Prima News și Prima Sport fac parte din trustul Clever Media, patronat de Adrian Tomșa.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...