Euro 2020. Ioana Cosma, prima femeie comentator de la Campionatul European de Fotbal, despre cea mai mare temere: „Am mai comentat meciuri”

Gabriel Peneș 14.06.2021, 16:42
Euro 2020. Ioana Cosma, prima femeie comentator de la Campionatul European de Fotbal, despre cea mai mare temere: „Am mai comentat meciuri”

Eura 2020. Ioana Cosma va fi prima femeie comentator de la Campionatul European de Fotbal din istoria televiziunilor române. Partidele marii competiții sunt transmise de Pro TV, Pro X și voyo.ro. Trustul Pro a decis să o coopteze în rândul comentatorilor și pe prezentatoarea emisiunii „Ora exactă în sport”. Ea va debuta în acest rol chiar cu o zi înainte de a împlini 47 de ani, la partida Ungaria – Portugalia, de marți, 15 iunie, ce va începe de la ora 19.00.

Euro 2020. Ioana Cosma, prima femeie comentator de la Campionatul European de Fotbal, despre cea mai mare temere

La EURO 2020, Ioana Cosma va fi prima femeie din țara noastră, comentator al unui Campionat European de Fotbal. Competiția are loc între 11 iunie și 11 iulie și poate fi urmărită la Pro TV, Pro X și pe voyo.ro. Prezentatoare a emisiunii „Ora exactă în sport”, de la Pro X, Ioana Cosma a fost desemnată să comenteze meciurile Ungariei din „grupa morții”, ce le mai are în componență pe campioana mondială, Franța, campioana europeană, Portugalia și veșnic favorita la orice titlu, Germania. Ioana Cosma va împlini 47 de ani chiar a doua zi după debutul ei la microfonul de la care va comenta partida Ungaria – Portugalia, ce va avea loc marți, 15 iunie, de la ora 19.00. Ea s-a născut în Cluj, iar bunicul o mai ducea la meciurile „șepcilor roșii”, Universitatea Cluj.

Atunci când eram mică comentam în timp ce comentau persoanele la televizor. Dădeam sonorul la minim și comentam, mă visam comentator de fotbal. Uite că oamenii care visează pot să își împlinească visul”, a povestit Ioana Cosma la emisiunea lui Cătălin Măruţă de la Pro TV, „La Măruță”.

Euro 2020. Ioana Cosma, prima femeie comentator de la Campionatul European de Fotbal, despre cea mai mare temere: „Am mai comentat meciuri”
Euro 2020. Ioana Cosma, prima femeie comentator de la Campionatul European de Fotbal, despre cea mai mare temere: „Am mai comentat meciuri”

„Am mai comentat meciuri”

Ioana Cosma a mai comentat meciuri, dar de fotbal feminin. În mai 2019, a fost începutul, la finala Cupei României la fotbal feminin, scrie gsp.ro. Apoi, au urmat două partide din preliminariile CE, tot la fotbal feminin, România – Belgia, 0-1 și România – Lituania, 3-0. Acum, va face pasul către întâlniri din fotbalul masculin, „Everestul” comentatorilor sportului-rege.

Am mai fost. Am mai comentat meciuri și au mai fost fete. La nivelul acesta este un pic de presiune, dar este și o încununare la 20 și ceva de ani de presă. (…) O să fiu cu Ioan Alexandru, o să comentez meciurile din această grupă. Nu sunt chiar la primul meci, dar fac meciuri de fete. Este o normalitate, în afară mai comentează femei. Îmi e frică să nu îmi scape vocea. Nu înseamnă că mă pensionez după, stați liniștiți”, a mai spus Ioana Cosma la emisiunea citată.

Marți, 15 iunie, de la ora 19.00, va fi „botezul” Ioanei din postura de comentator al unui meci din cadrul EURO 2020. Ea se va afla în studiourile Pro TV, de unde va aduce spre urechile telespectatorilor amănuntele și derularea partidei Ungaria – Portugalia. De altfel, Ioana Cosma va comenta și celelalte partide ale Ungariei din Grupa F, considerată cea mai echilibrată grupă de la EURO 2020. Vor urma Ungaria – Franța, pe 19 iunie, de la ora 16.00 și Germania – Ungaria, pe 23 iunie, de la ora 22.00. Ea a dat și un pronostic legat de câștigătoarea primei partide pe care o va comenta la turneul final al Campionatului European.

Eu cred că ungurilor le va fi foarte greu. La EURO 2016 s-au mai întâlnit și au fost 3-3. A marcat Cristiano Ronaldo și ungurii au câștigat grupa la momentul respectiv. Acum cred că Portugalia va câștiga cu 2 la 1. (…) Ieri am fost pe stadion și simțeam miros de EURO, de stadion, de oameni. Contează că echipa care va câștiga grupa Ungariei va veni la București în meciul din optimi, o să ne bucurăm”, a mai spus Ioana Cosma, la aceeași emisiune.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....