Lovitură pentru Ludovic Orban. Ce crede Iohannis despre Cîțu: „Așa cum e acum e foarte bine”

Ioana Bucur 29.06.2021, 16:32
Lovitură pentru Ludovic Orban. Ce crede Iohannis despre Cîțu: „Așa cum e acum e foarte bine”

Planurile lui Ludovic Orban ar putea fi date peste cap. Ce crede, de fapt, Klaus Iohannis despre Cîțu, cel care și-ar dori să ajungă în fruntea liberalilor.

Lovitură pentru Ludovic Orban

În urmă cu câteva zile, Ludovic Orban a făcut o serie de declarații neașteptate, prin care dădea de înțeles că Florin Cîțu ar putea fi înlăturat din funcția de premier, dacă ar pierde alegerile interne din PNL. Planul actualului lider liberal ar putea fi dat peste cap de Klaus Iohannis. Întrebat dacă președintele PNL ar trebui să fie și premier, așa cum afirmase Orban, Iohannis a ținut să sublinieze că Florin Cîțu a fost numit prin vot de încredere în Parlament, nu de colegii de partid.

„Așa cum e acum e foarte bine, premierul nu se stabilește în partid, se stabilește prin vot în Parlament”, a spus Klaus Iohannis.

Ludovic Orban a declarat, în două conferințe de presă, că, în opinia sa, persoana care va câștiga alegerile interne din PNL și va deveni președintele partidului trebuie să fie și prim-ministrul României.

„Sunt de acord cu spune domnul Țapu. Dar nu-s de acord cum pune problema. Că premierul să fie ales președintele PNL. Cel care este ales președintele PNL, acela trebuie să fie premierul PNL. Așa este în democrație. Dobândirea poziției de premier de către domnul Cîțu s-a făcut cu susținerea PNL, cu susținerea mea ca președinte PNL și asta nu reprezintă un atu convingător pentru a determina alegerea în funcția de președinte PNL.

Cel pe care îl vor alege cei 5000 de delegați ai partidului la congres ca președinte PNL, într-adevăr, trebuie să fie și premierul României. Și aici puteți să comparați între cei doi candidați, inclusiv pe modul în care au condus guvernul. Și în alegerea pe care o faceți, să hotărâți și cine va fi prim-ministrul PNL după acest congres (…)”, a spus Orban.

Lovitura pentru Ludovic Orban
Florin Cîțu și Ludovic Orban. Inquam Photos / Octav Ganea

Ce crede Iohannis despre moțiunea de cenzură

Cu doar câteva ore înainte de votarea moțiunii de cenzură, Klaus Iohannis se declara optimist, fiind convinsă că aceasta nu va trece.

„Discut frecvent cu toți politicienii și eu cred că această moțiune nu va trece și cred că acele zvonuri cum că unii care nu ar trebui să voteze vor vota… eu nu cred în așa ceva. Avem o coaliție care a înțeles total că șansa lor este unitate și acum au o foarte bună ocazie să dovedească această unitate. Eu sunt optimist”, a spus Klaus Iohannis.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...