Decizie complicată luată în miezul nopții. Ladislau Boloni a pus stop negocierilor cu FRF. Cine rămân „rezervele” lui Burleanu?

Andrei Cezar 18.01.2022, 11:34
Decizie complicată luată în miezul nopții. Ladislau Boloni a pus stop negocierilor cu FRF. Cine rămân „rezervele” lui Burleanu?

S-au încheiat discuțiile dintre Ladislau Boloni și FRF, însă rezultatul nu este cel dorit de suporterii echipei naționale. Tehnicianul în vârstă de 68 de ani ar fi spus „stop joc” și ar fi refuzat oferta lui Răzvan Burleanu, potrivit publicației ProSport. Boloni devine, astfel, al patrulea nume important de antrenor care refuză să vină pe banca primei reprezentative, în urma tratativelor cu Răzvan Burleanu, după Gică Hagi, Răzvan Lucescu și Dan Petrescu.

Ladisalu Boloni a refuzat naționala. Negocierile cu Răzvan Burleanu au picat definitiv

Loți Boloni și-a arătat disponibilitatea de a prelua echipa națională încă de la finalul anului trecut, atunci când Rzăvan Burleanu și Mihai Stoichiță au purtat primele negocieri cu acesta, la Nisa, în Franța. Se știa de la bun început faptul că Boloni este un antrenor extrem de exigent atât din punct de vedere profesional, cât și în privința condițiilor contractuale.

Astfel, fostul tehnician al echipei Sporting Lisabona a dorit ca înțelegerea cu Federația să fie una cât mai clară. Dorind să revină pe banca primei reprezentative, Boloni a acceptat salariul propus de FRF, în urma discuțiilor de la București, aproximativ 300.000 de euro plus alte bonusuri, sub nivelul remunerației cu care era obișnuit la echipele de club.

Însă fostul jucător al Stelei a avut condiție clară în ceea ce privește staff-ul său, peste care nu a fost dispus să treacă. A dorit să îl aducă alături de el pe preparatorul fizic din Belgia, Peter Catteeuw (38 de ani), cu care a colaborat la Antwerp în perioada 2017-2020. Loți are totală încredere în Catteeuw, care este specializat la cel mai înalt nivel. Este doctor în pregătire fizică, iar în trecut a mai activat și la Genk.

Burleanu a considerat, în schimb, că pretențiile financiare pe care le are belgianul sunt prea mari pentru o echipă națională aflată oricum în derivă. Dinspre Federație vin însă informații care relevă o lipsă de comunicare între oficialii forului. Mihai Stoichiță, cel care l-a însoțit pe Răzvan Burleanu la toate negocierile purtate pentru postul de selecționer al României, a comentat decizia luată de Boloni.

Stoichiță spune că în ultima discuție pe care a avut-o cu antrenorul, cea de seara trecută, Boloni nu i-ar fi dat un răspuns definitiv.

Acum două ore am vorbit cu domnul Boloni și eu știu că noi încă îl așteptăm. Ne-a spus ca nu poate veni de la Târgu Mureș acum, pentru că ninge foarte tare acolo. Nu știu să fi vorbit separat cu Răzvan Burleanu mai recent și să nu fi aflat”, a declarat luni seara Mihai Stoichiță, potrivit sursei citate.

„Rezervele” lui Burleanu: Adrian Mutu și Edi Iodănescu

FRF a ratat încă o șansă de a numi pe banca echipei naționale un antrenor cu nume, iar singurele variante care i-au mai rămas lui Răzvan Burleanu sunt Adrian Mutu și Edi Iodănescu. Doi tehnicieni care promit mult, dar pe care îi recomandă destul de puține lucruri pentru o funcție atât de importantă pentru fotbalul românesc.

Președintele Comisiei Tehnice a FRF a dezvăluit că Boloni a fost informat în privința tratativelor pe care le FRF le poartă în paralel cu Mutu și Iodănescu: Noi oricum negociem cu toți trei și asta știa și domnul Boloni de la început. Nu i-am ascuns.”

Urmăriți Impact.ro și pe