Lovitură mare pentru români. Se scumpeşte un produs foarte cumpărat. Anunţul e îngrijorător

Stan Filon 07.02.2022, 17:43
Lovitură mare pentru români. Se scumpeşte un produs foarte cumpărat. Anunţul e îngrijorător

Peste tot în Europa prețurile la energie electrică și gaz natural au crescut semnificativ, în ultimele luni, la fel și la materiile prime. În România s-au scumpit toate, inclusiv serviciile și prețurile la alimente. În plus, prețul combustibilului crește de la o zi la alta și atrage după el și alte scumpiri la alimente și servicii. Acum, vine o veste proastă de la unul dintre cei mai mari producători de bere din lume. Acesta va crește prețul pentru berea atât de apreciată de europeni.

Se scumpește un produs la care românii sunt pe locul 3 în Europa, la consum

Vin vești proaste de la producătorul danez de bere Carlsberg, care a anunțat că va creşte preţurile berii pentru a compensa majorarea costurilor materiilor prime, ceea ce i-ar putea afecta vânzările în acest an, transmite News.ro. Carlsberg este al treilea mare producător de bere din lume și a raportat vineri vânzări mai bune decât prognoza pentru trimestrul al patrulea. Cu toate acestea, producătorul de bere a anunțat că se aşteaptă ca creşterea organică a profitului operaţional din acest an să fie sub nivelul de anul trecut.

„Costurile semnificativ mai mari ale materiilor prime şi impactul continuu al Covid-19 vor crea dificultăţi în 2022. Ne uităm la o situaţie diferită în acest an şi, prin urmare, avem un interval larg al previziunilor financiare”, a anunțat directorul executiv Cees ‘t Hart.

Se scumpeste un produs la care romanii sunt pe locul 3 in Europa, la consum
Se scumpeste un produs la care romanii sunt pe locul 3 in Europa, la consum

Majorarea prețului, impact negativ asupra consumului

Costurile pe hectolitru au crescut cu 10-12% anul trecut, din cauza preţurilor mai mari ale mărfurilor şi transportului, a spus el, adăugând că compania îşi propune să compenseze costurile crescute prin creşterea preţurilor, deşi recunoaște că acest lucru ar putea avea „un impact negativ asupra consumului de bere”. Carlsberg se aşteaptă ca profitul organic din exploatare să crească cu 0-7% în 2022, comparativ cu 12,5% anul trecut.

Românii sunt adevărați pasionați de bere, iar consumul înregistrat în țara noastră ne situează pe locul 3 în Europa, după cehi și austrieci. Românii consumă bere iarna, ca în plină vară, derutați poate și de schimbările climatice care au adus mai mult ierni blânde, fără zăpadă, în țara noastră, în ultimii ani. Mulți s-au adaptat și fierb berea, în anotimpul rece, ca niște adevărați cunoscători.

Potrivit statisticilor, consumul de alcool a crescut alarmant în ultimul an, în România. Pe de o parte se pare că pandemia de coronavirus i-a îndemnat pe români să-și înece amarul în alcool, dar și prețurile mult mai mici practicate la noi în țară, față de celelalte țări europene, i-au „ajutat” pe români.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...