Lovitură grea pentru Iohannis! PSD cere sancțiuni pentru președinte

Redacția IMPACT 04.05.2020, 16:34
Lovitură grea pentru Iohannis! PSD cere sancțiuni pentru președinte

Declarațiile făcute de Klaus Iohannis, zilele trecute au amplificat și mai mult conflictele actuale dintre partidul aflat la conducere și opoziție. Social-democrații au depus o plângere pe numele șefului statului.

Pentru ce a fost acuzat Klaus Iohannis

PSD a făcut o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru cele transmise săptămâna trecută, referitoare la o posibilă înțelegere între PSD și premierul de la Budapesta, condus de Viktor Orban.

„PSD, marele PSD, se luptă în birourle secrete din Parlament ca să dea Ardealul ungurilor» sau «Jó napot, Ciolacu! Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orbán, în schimbul acestei înțelegeri?”, au fost vorbele lui Klaus Iohannis.

foto: presidency.ro
foto: presidency.ro

CNCD este autoritatea de stat autonomă, sub control parlamentar, care își desfășoară activitatea în domeniul discriminării. Instituția a fost sesizată de social-democrați.

„Partidul Social Democrat cu sediul în București, Șoseaua Kiseleff nr.10, sector 1, sesizează Instituția dumneavoastră împotriva d-lui Klauss Werner Iohannis, președintele în exercițiu al Romaniei, pentru modul deliberat și repetat prin care face afirmații discriminatorii la adresa PSD, a membrilor și conducătorilor săi.

Concret, în data de 29.04.2020, într-o declarație de presă, președintele Iohannis a făcut afirmații grave, fără a prezenta niciun fel de probă sau document, potrivit cărora PSD, în complicitate cu UDMR și Guvernul de la Budapesta, ar fi avut o înțelegere pentru a vinde Ardealul”, se arată într-un comunicat de presă al social-democraților.

Reprezentanții PSD spun că Președintele României se contrazice în cele spuse și fac referire la o declarație din anul 2014, în perioada în care Klaus Iohannis candida la alegerile prezidențiale și spunea că afirmațiile despre „ruperea Ardealului” sunt „cretinisme”.

„Este o afirmație cu atât mai gravă cu cât tocmai președintele Iohannis afirma în anul 2014, într-o emisiune televizată, referitor la «ruperea Transilvaniei» că «astfel de teme sunt total false, din alt secol și dăunătoare. Aceste teme apar atunci când oameni de tip PRM sunt cooptați pentru niște voturi. Cum poate cineva să vină în anul 2014 să afirme în fața electoratului, în spațiul public, că cineva vrea să rupă Ardealul sau să ducă la o învrăjbire a ardelenilor împotriva oltenilor. Nu vă supărați, acestea nu sunt afirmații politice. Astea sunt cretinisme. Așa ceva nu ai voie să spui. Să vii în 2014 să spui așa ceva de dragul câtorva voturi nu este admisibil».”, mai spun membrii PSD.

Urmăriți Impact.ro și pe