Lovitură dură pentru George Simion. Decizia la care nu se aștepta: “O să citiţi că nu mai sunt preşedintele AUR”

Ana-Maria Tudor 23.06.2023, 22:00
Lovitură dură pentru George Simion. Decizia la care nu se aștepta: “O să citiţi că nu mai sunt preşedintele AUR”

Joi, Tribunalul București a anulat procesul verbal al Congresului extraordinar al partidului extremist AUR din 27 martie 2022, prin care George Simion a fost ales președintele formațiunii, conform deciziei publicate pe portalul instanțelor. Anularea a survenit în urma unei contestații depuse de un fost membru AUR. Însă, este important de menționat că această decizie nu este definitivă și poate fi supusă apelului în instanța superioară.

Lovitură dură pentru George Simion

Procesul verbal întocmit la Congresul extraordinar al partidului extremist AUR din 27 martie 2022 a fost anulat joi de către Tribunalul București. Decizia a fost publicată pe portalul instanțelor și a fost relatată de g4media.ro.

Contestarea Congresului a fost făcută de către deputatul Ciprian Ciubuc, care fusese exclus din AUR anul trecut, iar decizia instanței poate fi supusă apelului, nefiind definitivă.

Acuzații dure pentru George Simion
 

Tribunalul București a anulat atât procesul verbal al congresului, cât și o decizie a Juriului Național de Onoare, Disciplină și Arbitraj al AUR, prin care Ciubuc fusese exclus din partid.

La Congresul extraordinar al partidului din martie 2022, George Simion a fost ales președinte al AUR, iar formațiunea politică era condusă anterior de George Simion și Claudiu Târziu în calitate de copreședinți. Astfel, Ciprian Ciubuc a contestat deciziile luate în cadrul congresului extraordinar, susținând că acestea încalcă statutul AUR.

Care a fost reacția lui George Simion la aflarea veștii

Prezent la Târgu Mureș, la lansarea programului de guvernare propus de partidul AUR, George Simion a respins categoric informația conform căreia nu mai deține funcția de lider al formațiunii politice ca rezultat al unei hotărâri judecătorești. De asemenea, el a subliniat că această informație ar fi „o minciună, la fel ca multe altele”.

„Deschizând acum televizoarele, o să citiți că George Simion nu este președintele AUR, că e o sentință. Gata, s-a anulat totul, nici nu mai existăm. O minciună, ca multe altele pe care le-ați auzit în ultimele două-trei luni. Că am fost eu la Cernăuți în 2011 și m-am întâlnit acolo cu un rus (….) N-am fost în Cernăuți în 2011. Pe măsură ce ne vom apropia de anul 2024, care este decisiv, pentru că e pentru prima oară când au loc toate alegerile deodată, în același an, și poate reprezenta începutul reconstrucției României, veți auzi despre noi vrute și nevrute. Am fost la începutul lunii acesteia într-un sat sărac din Dolj. I-am promis unui om, care își creștea singur copilul, o văcuță și deja au început să se agite. Simion nu s-a ținut de cuvânt, nu a dat vaca. Am achiziționat-o acum două săptămâni, așteptau colegii de la Dolj să meargă să o ducă respectivei familii”, a declarat George Simion, citat de Agerpres.

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a prezentat vineri programul lor de guvernare în 15 puncte, intitulat „Reconstruim România”. Evenimentul a avut loc la Târgu Mureș și a marcat angajamentul partidului de a deveni principala forță de opoziție în anul 2024.

George Simion, liderul AUR, a subliniat importanța formațiunii politice și evoluția sa de la înființare în urmă cu trei ani până la prezența în Parlament. El a menționat că AUR este pregătit să concureze cu partidele politice existente și că românii au două opțiuni în viitoarele alegeri, să voteze partidele tradiționale sau să pună ștampila pe AUR.

 

Urmăriți Impact.ro și pe