Lovitură de proporții în cazul în care Adrian Mutu vine la națională. Două nume mari de foști selecționeri vor veni să îl ajute. „E o idee genială”

Andrei Cezar 12.01.2022, 17:06
Lovitură de proporții în cazul în care Adrian Mutu vine la națională. Două nume mari de foști selecționeri vor veni să îl ajute. „E o idee genială”

De mai bine de o lună, FRF este în căutare de selecționer, după plecarea lui Mirel Rădoi de pe banca primei reprezentative. În ultimele zile, oficialii Federației au purtat tratative cu Ladislau Boloni, însă fostul internațional nu a oferit până acum un răspuns. Tergiversarea tehnicianului de 68 de ani pare să îi fie favorbailă lui Adrian Mutu. „Briliantul” a reintrat în cărți pentru postul de selecționer și este favorit să îl înlocuiască pe Mirel Rădoi dacă negocierile cu Boloni nu se concretizează.

Pe cine vrea să aducă Adrian Mutu în staff-ul său în cazul în care va fi numit selecționer

Negocierile cu Loți Boloni au intrat în impas. Tehnicianul, cunoscut drept o persoană foarte exigentă când vine vorba de condițiile contractuale, are unele solicitări pe care Federația nu ar putea să le îndeplinească. Fostul internațional ar dori un angajament pe 4 ani și nu pe 2 cu posibilitate de prelungire, așa cum i-a propus FRF. În plus, Loți vrea să coopteze în staff-ul său specialiști din străinătate, lucru cu care federalii nu ar fi de acord din rațiuni financiare.

Discuțiile sunt acum inclusiv pe componența echipei selecționerului, iar sugestiile lui Loți de a coopta oameni de peste hotare nu e tocmai pe gustul federației, fiindcă la mijloc intră nu doar salariul, ci și casă, mașină, eventuale pachete de bilete de avion dus-întors. Iar asta duce la umflarea bugetului”, au decalrat surse pentru PlaySport.

Așadar, federalii iau în calcul din nou varianta Adrian Mutu. Iar FRF ar urma să dea o adevărată lovitura de imagine dacă îl numește selecționer. „Briliantul” ar urma să colaboreze la prima reprezentativă cu două nume uriașe: Cesare Prandelli și Cornel Dinu, potrivit jurnalistul Decebal Rădulescu.

„Din zona Federației am auzit informația”

Dacă Mutu vine la echipa națională, el știe că este un antrenor tânăr și fără experiență, dar are în minte să facă niște chestiuni care să contrabalanseze lipsa de experiență.

Am informații că ar fi venit cu doi consilieri grei de tot la națională, o spun în premieră: Prandelli și Cornel Dinu. Mi s-ar părea o idee genială, ca mod de lucru. Din zona Federației am auzit informația”, a spus Decebal Rădulescu, la Digi Sport Special.

Adrian Mutu a fost pregătit de Cesare Prandelli în perioada când a evoluat la Fiorentina. „Briliantul” și-a exprimat admirația față de fostul său antrenor și a declarat că dorește să urmeze cariera italianului.

Vreau să ajung ca el. E un antrenor pregătit, el m-a învățat să joc fotbal. Am lucrat cu mai mulți antrenori, dar el m-a ajutat cel mai mult”, a spus „Briliantul” în 2016.

Cesare Prandelli (64 de ani) este liber de contract după ce a părăsit-o pe Fironetina. Ultimul mandat pe banca grupării „viola” a fost în perioada noiembrie 2020 – martie 2021. În cariera sa, Prandelli a mai pregătit echipe precum Valencia, Galatasaray, AS Roma, AC Parma, AC Venezia, Hellas Verona, Lecce, Atalanta, Genoa, Al Nasr, dar și echipa națională a Italiei.

Urmăriți Impact.ro și pe