Impas în negocierile dintre Boloni și FRF. Ce discuții au avut loc în spatele ușilor închise

Andrei Cezar 11.01.2022, 17:35
Impas în negocierile dintre Boloni și FRF. Ce discuții au avut loc în spatele ușilor închise

Ladislau Bloni prelungește suspansul în privința venirii sale la echipa națională. După întâlnirea pe care a avut-o în urmă cu câteva zile cu Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță, la sediul FRF, tehnicianul a părăsit Capitala și a plecat pentru câteva zile la Târgu Mureș, lăsând impresia că mingea este acum în terenul oficialilor de la Federație.

De partea cealaltă nici FRF nu pare dispusă să treacă peste anumite condiții impuse în rundele de negocieri. Câteva detalii semnificative au ieșit la iveală din discuțiile dintre cele două părți care răspund la întrebarea „unde s-au împotmolit negocierile?”.

Ce pretenții are Boloni, ce poate oferi Federația

FRF i-a propus un angajament pe doi ani lui Ladislau Boloni cu opțiune automată pentru Euro 2024, în cazul în care califică echipa națională la turneul final. Salariul ar fi de 300.000 de euro pe an.

Doar că Loți nu ar accepta un contract pe o perioadă atât de scurtă. Fostul internațional și-a exprimat dorința de a semna o înțelegere până în 2026, pe aceeași sumă pe care i-au propus-o federalii.

Dacă totuși FRF vrea să mențină perioada contractuală de doi ani, pretențiile salariale ale antrenorului ar crește la 400.000 de euro anual, ceea ce iese din strategia Federației.

În plus, oficialii de la Casa Fotbalului nu ar fi de acord ca Ladislau Boloni să coopteze în staff-ul său specialiști din străinătate, tot din rațiuni financiare.

Discuțiile sunt acum inclusiv pe componența echipei selecționerului, iar sugestiile lui Loți de a coopta oameni de peste hotare nu e tocmai pe gustul federației, fiindcă la mijloc intră nu doar salariul, ci și casă, mașină, eventuale pachete de bilete de avion dus-întors. Iar asta duce la umflarea bugetului”, au decalrat surse pentru PlaySport.

Dumitru Dragomir: „Dacă are o ofertă mai bună până semnează contractul, își ia viteză în joc de glezne”

Dumitru Dragomir avansează o ipoteză-șoc în privința tergiversării răspunsului lui Boloni. Dragomir consideră că acesta ar fi dispus să renunțe la echipa națională, dacă până la semnarea contractului cu FRF ar apărea o ofertă mai bună din punct de vedere financiar.

E un antrenor cu palmares, un fost mare fotbalist și un om serios, un om care a învățat carte. E o mișcare trăsnet dacă a semnat contractul. Se poate întâmpla orice, și să fie și să nu fie antrenor. Ca valoare, e foarte valoros. Ungurul ăsta este foarte bun antrenor, este băiat deștept.

Dacă are o ofertă mai bună până semnează contractul, își ia viteză în joc de glezne. În groapa în care suntem acum, am zice mersi dacă l-am aduce pe Boloni. Fotbalul este la pământ. Vindem la suprapreţ fotbaliști datorită impresarilor, care sunt oameni descurcăreți și știu bine meseria”, a declarat recent Mitică Dragomir.

Urmăriți Impact.ro și pe