Lovitură de grație pentru Putin. USA au făcut anunțul care ar rupe complet Rusia de restul lumii

Badea Violeta 15.03.2022, 07:34
Lovitură de grație pentru Putin. USA au făcut anunțul care ar rupe complet Rusia de restul lumii

Ucraina este în a 20-a zi de război, provocat de Rusia, iar bombardamentele continuă să lovească civili. În aceste condiții, Statele Unite se gândesc la noi sancțiuni pentru a pune presiune pe Vladimir Putin, potrivit secretarului adjunct al Trezoreriei SUA, Wally Adeyemo. Iată măsura care ar rupe complet Rusia de restul lumii!

SUA, noi sancțiuni împotriva Rusiei

Statele Unite vor continua să ia măsuri pentru a pune presiune asupra economiei Rusiei și pentru a sustrage resurse în urma invaziei președintelui rus Vladimir Putin în Ucraina, a declarat luni, 14 martie, secretarul adjunct al Trezoreriei, Wally Adeyemo, la CNBC.

Întrebat dacă administrația Biden va îndeplini cererile președintelui ucrainean Volodymyr Zelenskiy de a închide căile navigabile internaționale pentru Rusia și de a pune în aplicare un embargou comercial total împotriva Moscovei, Adeyemo a spus că Statele Unite vor lua măsuri în concordanță cu obiectivele lui Zelenskiy, dar a refuzat să ofere mai multe detalii.

„Veți vedea că vom continua să punem presiune asupra economiei rusești pentru a le opri capacitatea de a-și proiecta puterea. Vom continua să ne luăm după elitele rusești pentru a-i lua resursele președintelui Putin”, a declarat Adeyemo, conform Reuters.

„Și apoi vom folosi controlul exporturilor pentru a le diminua capacitatea de a-și proiecta puterea în viitor, toate acestea fiind în concordanță cu ceea ce ne-a cerut președintele Zelenskiy”, a mai adăugat acesta.

SUA cauta solutii pentru a opri invazia rusa in Ucraina
SUA cauta solutii pentru a opri invazia rusa in Ucraina

SUA caută soluții

Cel de-al doilea oficial al Trezoreriei a declarat că sancțiunile occidentale au provocat deja o criză financiară în Rusia, care forțează decizii dificile privind modul în care aceasta își finanțează eforturile de război.

Țara condusă de Vladimir Putin are două plăți de obligațiuni denominate în dolari scadente miercuri, 16 martie, și a declarat că este pregătită să plătească în ruble, asta însemnând o mișcare care echivalează cu un „default”, mai exact cu o incapacitate de plată

„Sunt într-o poziție în care vor trebui să facă alegeri cu privire la ce datorii vor plăti în continuare, iar aceste alegeri îl vor pune în cele din urmă pe Vladimir Putin într-o poziție în care va trebui să ia o decizie dacă va continua sau va opri această invazie”, a explicat Wally Adeyemo, potrivit sursei citate.

Între timp, Rusia își continuă asaltul asupra ucrainei. În această dimineață, 15 martie, presa ucraineană a raportat mai multe explozii în Kiev.

Se pare că o clădire rezidențială ar fi fost incendiată în capitală. De asemenea, două explozii ar fi lovit periferia de vest a orașului, anunță canalul local Ukraine 24. Rachetele ar fi fost lansate dinspre Belarus.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...