„Sunt explozii aici. Mi-e frică”. Apelul emoționant al unei fetițe aflate într-un buncăr din Ucraina. Ce decizie a luat mama ei

Iancu Andreea 14.03.2022, 13:47
„Sunt explozii aici. Mi-e frică”. Apelul emoționant al unei fetițe aflate într-un buncăr din Ucraina. Ce decizie a luat mama ei

Dincolo de atacuri și bombardamente, se nasc povești emoționante și tulburătoare printre civilii rămași blocați în mijlocul războiului din Ucraina. Iar întâmplarea care o are drept protagonistă pe o copilă aflată într-un buncăr din apropiere de Kiev este unul dintre aceste exemple. Apelul fetiței a fost făcut către mama ei, care a luat o decizie impresionantă.

Apelul înduioșător al unei fetițe adăpostite într-un buncăr în mijlocul războiului din Ucraina

Mama unei fetițe rămase în Ucraina a recurs la un gest extrem, după ce copila i-a transmis un mesaj înduioșător. Olga Knomenko, în vârstă de 37 de ani, este o femeie care s-a luptat pentru binele copilului său. Aceasta încălca o hotărâre judecătorească în 2017, când lua decizia să își ducă fiica la Kiev, din cauza unei „căsătorii abuzive”. Un judecător din Anglia a scăpat-o însă de închisoare prin decizia sa recentă.

Magistratul i-a permis mamei să călătorească în Ucraina pentru a-și salva fiica surprinsă de război chiar în centrul atacurilor, după ce a urmărit un clip video emoționant în care fetița făcea apel la mama sa să o salveze. Micuța își implora părintele să vină să o scape din scenariul terifiant. Deocamdată, copila se află într-un adăpost din subsolul unui bloc, alături de bunica sa. Înregistrarea cu fetița care ține în brațe o jucărie de pluș este înduioșătoare.

„Mamă, mi-ai trimis o jucărie atât de frumoasă și mi-ai promis și una galbenă. Dar nu am nevoie de jucării. Am nevoie de tine. Te iubesc atât de mult. Sunt explozii aici. Mi-e frică. Du-mă departe de aici. Vino aici cât mai curând posibil. Te iubesc foarte, foarte mult”, a fost mesajul transmis de copilă către mama sa.

Apelul unei fetițe aflate într-un buncăr din Ucraina
Olga Khomenko, alături de fiica sa și imaginea copilei ținând jucăria de pluș primită în dar din partea mamei

Mama copilei a ajuns deja în Polonia

Pentru că a plecat imediat din Anglia pentru a-și salva copilul, Olga a aterizat în Polonia și urmează să călătorească la granița cu Ucraina. În ciuda faptului că atacurile armatei ruse continuă, femeia nu ezită să meargă direct către Kiev, acolo unde se află fiica sa. Determinată, mama își dorește să ajungă cât mai curând la fetița ei, deși alți civili se străduiesc din răsputeri să scape din calea războiului.

„Odată ce ajung la graniță, cred că voi putea lua o cursă în direcția Kiev, chiar dacă se află în spatele unui camion care ia provizii. Nu voi lăsa nimic să mă împiedice să ajung la fetița mea acum. Sper să reușesc să trec peste blocade, dar știu că voi fi una dintre singurele femei care se îndreaptă spre regiunea Kiev și nu departe de ea”, a povestit Olga.

Micuța femeii locuiește în zona Kievului împreună cu bunica sa, după ce au încercat să evadeze din oraș cu trenul. Din păcate, cele două au fost surprinse de bombardamentele asupra gării și au fost întoarse din drum de soldații ucraineni.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...