Loteria vaccinării începe la 1 octombrie. Câţi bani se pun la bătaie pentru români

Ioana Bucur, Adrian Dumitru 20.09.2021, 21:32
Loteria vaccinării începe la 1 octombrie. Câţi bani se pun la bătaie pentru români

Este oficial, loteria vaccinării începe la 1 octombrie. Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății, a semnat luni ordinul ce vizează condițiile în care românii se pot înscrie în competiție. Până la finalul acestui an se vor organiza nu mai puțin de 19 extrageri. Statul pune la bătaie 1.139 de premii cu o valoare totală impresionantă.

Două extrageri săptămânale, de la 1 octombrie, la loteria vaccinării

Împrumutând un model folosit deja în mai multe state din lume, autoritățile din România au decis să vină cu un mod de a încuraja vaccinarea populației și de a-i răsplăti cumva pe cei care decid să se imunizeze.

Așa a apărut loteria vaccinării, care se va desfășura în perioada 1 octombrie – 31 decembrie 2021 și care prin care se vor oferi premii în bani persoanelor vaccinate cu schema completă de vaccinare. Tot ce trebuie să facă persoanele care vor să participe este să își genereze certificatul digital al UE privind COVID-19 pe baza CNP-ului și să se înscrie în aplicația accesată de pe site-ul https://certificat-covid.gov.ro.

„În acest context epidemiologic, cu creșteri semnificative ale numărului persoanelor infectate cu noul coronavirus, este deosebit de importantă susținerea procesului de vaccinare, inclusiv prin acordarea de recompense.

Într-o perioadă scurtă, am reușit să finalizăm cadrul legislativ pentru aceste măsuri recompensatorii. Odată semnat și de ministrul Economiei, actul normativ poate fi publicat în Monitorul Oficial, astfel încât să producă efecte”, a declarat Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății.

Se vor organiza 19 extrageri, în zilele de duminică și vineri, pe parcursul a 14 săptămâni:

  • 14 extrageri, respectiv câte o extragere pe săptămână
  • trei extrageri, respectiv câte o extragere în fiecare lună
  • două extrageri organizate în săptămâna 14, respectiv în ultima săptămână a acțiunii.

Loteria vaccinării începe la 1 octombrie

Ce premii se pun la bătaie

Cele 1.139 de premii puse la bătaie la loteria vaccinării au o valoare totală de 15.000.000 de lei.

  • 81 de premii săptămânale – 80 premii săptămânale în valoare de 10 000 lei + un premiu mare săptămânal în valoare de 300.000 lei
  • trei premii lunare – câte un premiu în ultima săptămână a fiecărei luni în valoare de 100.000 lei
  • două premii la finalul Loteriei Programului Național de Vaccinare, în valoare de 500.000 lei, respectiv 1.000.000 lei.

Documentul semnat de ministrul interimar al Sănătății prevede că „fiecare participant la Loteria de Vaccinare va avea patru șanse de câștig, respectiv posibilitatea de a câștiga patru premii”, iar marele premiu este în valoare de 1.000.000 de lei, astfel:

  • un premiu în valoare de 10.000 lei sau de 100.000 lei
  • un premiu de 300.000 lei
  • un premiu de 500.000 lei premiul cel mare în valoare de 1.000.000 lei, adică premii în valoare maximă cumulată de 1.910.000 lei.
Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...