Caz incredibil în Dolj, unde tatăl a două fete care se află în cadrul unui centru de plasament cere ajutorul autorităților pentru a se opri vaccinarea copiilor

Alexandrina Toader 17.09.2021, 14:22
Caz incredibil în Dolj, unde tatăl a două fete care se află în cadrul unui centru de plasament cere ajutorul autorităților pentru a se opri vaccinarea copiilor

Tatăl a două fete care se află în cadrul unui centru de plasament din județul Dolj cere ajutorul autorităților pentru a se opri vaccinarea copiilor săi. Omul este plecat din țară, însă nu a fost decăzut din drepturi și nu este de acord cu vaccinarea, mai ales că fetele sale acuză dureri în urma primei doze administrate. În acest sens, va trimite o plângere oficială pe mail pentru oprirea vaccinării.

Tatăl a două fete care se află în cadrul unui centru de plasament cere ajutorul autorităților

Cele două fete de 12 și 14 ani au fost deja vaccinate cu prima doză pentru că reprezentantul legal al fetelor este șeful de centru, iar exercitarea drepturilor părintești, pe perioada plasamentului este la șeful de centru. Reprezentanții DGASPC Dolj susțin că legea prevede ca trebuie luat acordul reprezentantului legal, în acest caz este șeful de centru și nu tatăl biologic.

Conform legislației în vigoare drepturile părintești și obligațiile legale referitoare la cei doi copii le îndeplinesc eu, în calitate de reprezentant legal. Tatăl a fost informat, dar nu este nevoie de acordul dânsului cu privire la vaccinarea copiilor. În trecut, am avut o discuție, dar la vremea respectivă nu se punea problema ca copiii sub 16 ani să fie vaccinați. Ulterior, s-au făcut studiile pentru copiii sub 16 ani și s-a decis că aceștia pot să fie vaccinați.

Decizia am luat-o împreună cu o echipă de medici, de fiecare dată când este vorba de sănătatea copiilor, accept propunerile medicilor care se ocupă de copii, nu au avut contraindicații la vaccin, iar decizia de a vaccina copiii este în favoarea copiilor, de a-i proteja de virus și nu împotriva lor. Au fost vaccinate săptămâna trecută, cu vaccinul Pfizer și nu au avut obiecții.

La nivelul centrului, toți copiii care sunt eligibili pentru vaccinare, au fost vaccinați împotriva Covid-19, mai ales că au început școala, intră în colectivitate și situația pandemică la nivel național se deteriorează pe zi ce trece și am considerat că este foarte important ca copiii să fie protejați și să nu ajungă în situații care să ia virusul și să aibă probleme mai mari, a declarat Paula Canciu, șef centru.

Tatal a doua fete care se afla in cadrul unui centru de plasament cere ajutorul autoritatilor
Paula Canciu

Cele două surori au fost părăsite de mamă în urmă cu 10 ani, după ce femeia le-a abandonat și a plecat în străinătate. Așa că au rămas doar cu tatăl, care nu avea posibilitate să le crească. În acest sens, le-a lăsat în plasament și muncește din greu să strângă bani, pentru a construi o casă și deja a ridicat fundația. Bărbatul se îngrijește de copile, ține mereu legătura cu ele la telefon, le trimite bani și le vizitează când vine în țară.

Vorbesc cu fetele săptămânal, de patru ori pe săptămână, am hotărâre din partea instanței. Când am vorbit cu ele, mi-au zis că au fost vaccinate cu vaccinul Pfizer, au zis că le dor spatele și umărul, nu mi-a venit să cred. Am întrebat-o pe doamna șefă de centru și nu a vrut să ia în seamă niciun cuvânt pe care l-am spus.

Am mers mai departe la București, am sunat la Centrul de Protecție al României, le-am explicat situația pe care fetele mi-au spus-o, nu le-a venit să creadă, au rămas încremeniți, nu era nevoie să facă vaccinul minorelor. Plus că era nevoie să îmi ia consimțământul, ca tată. Ajutați-mă să se oprească această doză, că urmează a doua doză să se vaccineze fetele. Eu sunt plecat din țară și le trimit mereu bani fetițelor, nu am nevoie de nimic de la centru, le dau eu tot ce au nevoie, a declarat tatăl biologic al fetelor.

În plus, s-a aflat că 90% dintre copiii care se află în centele de plasament din Craiova au fost vaccinați, până în prezent.

Tags: