Locuri de parcare mai ieftine pentru bucureșteni. Primarul Nicușor Dan are în plan un tarif unic

Mihnea Tălău 31.10.2022, 15:35
Locuri de parcare mai ieftine pentru bucureșteni. Primarul Nicușor Dan are în plan un tarif unic

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, modifică schimbarea. El s-a răzgândit în privința taxei de parcare din centrul Capitalei și o modifică introducând tariful de 10 lei pe oră în zona 0. El a ajuns la concluzia că își dorește prețuri unice, mai accesibile în tot orașul.

Primăria Capitalei face un pas în spate în privința locurilor de parcare

Au sărit calul. Trei luni de zile Primăria Capitalei a vânat șoferii rău-platnici care își lăsau autoturismele pe locurile de parcare administrate de administrație, blocând roți, ridicând mașini și aplicând amenzi în valoare de 200 de lei pentru fiecare astfel de conducător auto, iată că acum totul se modifică.

Acum, conform viceprimarului liberal al Capitalei, Stelian Bujduveanu, se încearcă un tarif unic de parcare, astfel încât să-i convingă pe bucureșteni să plătească mai des taxa de parcare atunci când apelează la această variantă, scrie antena3.ro.

Acum, după ”succesul” înregistrat, municipalitatea își dorește o taxă unică de 5 lei indiferent de zona în cireșe parchează, în Capitală.

Drept urmare, se preconizează că puteți face un abonament de 25 de lei pe zi sau de 500 de lei pe lună. Prin intermediul acestui abonament, aveţi dreptul de a parca pe orice loc administrat de Primăria Capitalei.

Pentru riverani, s-au pregătit prețuri speciale. Adică, 50 de lei pe lună sau 500 de lei pe an, în cazul în care vă doriți să vă închiriați un loc din partea Primăriei Municipiului București, în zona blocului în care locuiți.

Un parcagiu beat a impartit amenzi soferilor. Ce s-a intamplat dupa aceea

Prețuri mai ”umane” pentru locurile de parcare

Acest proiect se află actualmente în dezbatere publică și urmează să fie supus votului consilierilor generali, cel mai probabil luna viitoare.

Foarte muți bucureșteni au acuzat prețuri ”occidentale” impuse de municipalitatea pentru confortul de a parca în zona centrala a Capitalei si nu numai.

Acum, Primăria Capitalei a supus dezbaterii noile tarife de parcare în București și zonele în care vor fi aplicate acestea.

Astfel, în zilele de luni până vineri, în intervalul orar 8 – 20 propunerea este de a se practica un tarif de 5 lei/oră.

Pentru utilizarea locurilor de parcare de către riverani, se stabilește un tarif de 50 lei/lună sau 500 lei/an.

Așteptăm răspunsul bucureștenilor.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...