Cât costă un abonament pentru locurile de parcare trasate cu albastru, în București. Tariful perceput este în funcție de zonă

Stan Filon 15.08.2022, 09:27
Cât costă un abonament pentru locurile de parcare trasate cu albastru, în București. Tariful perceput este în funcție de zonă

S-a aflat cât costă un abonament pentru locurile de parcare trasate cu albastru, în București. Municipalitatea a lansat un avertisment pentru toți șoferii care parchează în centrul Bucureștiului, începând cu data de 15 august! Aceștia trebuie să plătească parcarea, pentru a evita amenzi usturătoare. Parcările administrate de Primăria Capitalei sunt trasate cu albastru și neplata vă poate aduce o amendă de 200 de lei pe zi! Vedeți în rândurile de mai jos cât a ajuns să coste un abonament în zona 0.

Cât costă un abonament pentru locurile de parcare trasate cu albastru, în București

Așadar, șoferii care parchează în centrul Capitalei trebuie să știe că începând cu data de 15 august parcarea pe locurile Primăriei Capitalei trebuie achitată, pentru evitarea unei amenzi destul de mari. Municipalitatea a decretat toleranță zero pentru șoferii care nu achită contravaloarea parcării și a stabilit amenzile: 200 de lei pe zi și blocarea autovehiculului!

„Un comportament civilizat în parcările municipale vă fereşte de sancţiuni. Va rugăm să parcaţi regulamentar şi să achitaţi anticipat serviciul public de parcare. Din 15 august nerespectarea acestor reguli atrage riscul aplicării unei sancţiuni de 200 lei/zi şi imobilizarea autovehiculului până la stingerea obligaţiei de plată. Fiţi responsabili! Parcaţi legal şi evitaţi sancţionarea”, a transmis Compania Municipală Parking Bucureşti pe pagina sa de internet, potrivit Agerpres.

Cat costa un abonament pentru locurile de parcare trasate cu albastru, in Bucuresti
Cat costa un abonament pentru locurile de parcare trasate cu albastru, in Bucuresti

Cât costă ora de parcare

Contravaloarea locului de parcare poate fi achitată şi prin aplicaţia „Parking Bucureşti”, care poate fi descărcată gratuit din AppStore sau din Google Play.

„Prin Parking Bucuresti App puteţi achita anticipat, online, tariful de parcare folosindu-vă cardul bancar sau prin SMS la numărul 7458. Rămâne, însă, valabilă şi alternativa de plată cu cash în toate parcajele gestionate de Compania Municipală Parking Bucureşti S.A.”, mai arată compania. În plus, aplicația respectivă vă ajută să găsiți un loc de parcare liber din apropierea destinaţiei alese. Tarifele practicate în intervalul orar 7.00 – 23.00, de luni până vineri, sunt următoarele:

 • 10 lei/oră, în zona 0
 • 5 lei/oră în zona 1
 • 2,5 lei/oră în zona 2

Abonamente pentru riverani, cu sau fără rezervare

Dar cât costă un abonament pentru locurile de parcare trasate cu albastru, în București și cum se poate face abonament? Ei bine, riveranii pot beneficia de abonamente, cu sau fără rezervare. Pentru asta, trebuie să prezinte buletinul de identitate şi certificatul de înmatriculare al autovehiculului. Menționăm faptul că adresa de pe cele două acte trebuie să fie aceeași.

Abonamente fără rezervare (plata tarifului permite utilizarea unui loc de parcare fără rezervarea sau nominalizarea acestuia):

 • 200 de lei/lună în zona 0
 • 100 lei/lună în zona 1
 • 80 de lei/lună în zona 2.

Abonamente cu rezervare (plata tarifului permite utilizarea unui loc de parcare, cu rezervarea acestuia, în intervalul 0.00 – 24.00):

 • 900 lei/lună în zona 0
 • 700 de lei/lună în zona 1
 • 400 de lei/lună în zona 2

Abonamente pentru persoane fizice și juridice

Persoanele fizice pot alege abonamente de o zi, o săptămână, o lună, un semestru sau un an pentru fiecare dintre zonele 0, 1 sau 2 ale Capitalei.

 • pentru zona 0: 75 lei/zi, 300 de lei/săptămână, 1.050 de lei/lună
 • pentru zona 1: 38 de lei/zi, 150 de le/săptămână, 525 de lei/lună
 • pentru zona 2: 15 lei/zi, 60 lei/săptămână, 210 lei/lună

Persoanele juridice pot opta pentru un abonament, însă acesta va fi cu aproximativ 33% mai scumpe decât cele pentru persoanele fizice.

Iată care sunt zonele de parcare în București:

Zona 0 este delimitată de străzile Piaţa C.A. Rosetti, str. Tudor Arghezi, str. Dr. Dimitrie G. Gerota, str. Jean Louis Calderon, str. C.A. Rosetti, bd. Nicolae Bălcescu, str. Ion Câmpineanu, Calea Victoriei, Splaiul Independenţei, str. Halelor, Piaţa Unirii, bd. Unirii, bd. Mircea Vodă, str. Matei Basarab, bd. Hristo Botev, inclusiv străzile menţionate.

Zona 1 este cuprinsă între Zona 0 şi perimetrul format din străzile: Piaţa Francofoniei, Calea 13 Septembrie, şos. Panduri, bd. Geniului, şos Cotroceni, Splaiul Independenţei, bd. Mihail Kogălniceanu, str. Vasile Pârvan, str. Berzei, bd Gării de Nord, Piaţa Gării de Nord, Calea Griviţei, şos Nicolae Titulescu, bd Banu Manta, bd Ion Mihalache, str. Aviator Popişteanu, bd Expoziţiei, str Parcului, str Tipografilor, şos Bucureşti-Ploieşti, bd Aerogării, str Nicolae G. Caranfil, bd Beijing, bd Mircea Eliade, Calea Floreasca, str Polonă, str Mihai Eminescu, str Traian, bd Pache Protopopescu, şos Mihai Bravu, str Traian Popovici, Calea Dudeşti, bd Octavian Goga, str Nerva Traian, bd Gheorghe Şincai, str Lânăriei, Calea Şerban Vodă, bd Mărăşeşti, Piaţa Libertăţii, str. Mitropolit Nifon, Piaţa Regina Maria, bd Libertăţii, inclusiv străzile menţionate.

Zona 2 cuprinde locurile de parcare special amenajate între Zona 1 şi limita administrativă a oraşului.

Talentat încă de mic!
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...