Ce se întâmplă cu locurile de parcare din Capitală. Anunțul primarului Nicușor Dan despre taxa pe care o ia în calcul

Stan Filon 21.06.2022, 09:49
Ce se întâmplă cu locurile de parcare din Capitală. Anunțul primarului Nicușor Dan despre taxa pe care o ia în calcul

Municipalitatea din București urmează să ia o decizie foarte importantă privind parcările din Capitală. Cel care a venit cu detalii a fost chiar primarul Nicușor Dan, care a spus ce ar vrea să facă pentru șoferii din București și a vorbit și despre taxa auto despre care s-a auzit că ar urma să fie introdusă pentru bucureșteni, începând cu data de 1 ianuarie 2023.

Nicușor Dan, anunț important privind parcările din Capitală

Primarul Capitalei Nicușor Dan, a venit cu ultimele detalii gândite de municipalitate pentru a veni în întâmpinarea șoferilor din București care nu găsesc locuri de parcare. Ei bine, edilul a spus că impunerea unei taxe auto nu este o soluție pentru București, așa că municipalitatea fost nevoită să vină cu alte propuneri. Așa s-a ajuns la ideea de extindere a parcărilor din București și taxarea lor în funcție de importanța locului de parcare.

„În opinia mea, nu este soluţia pentru Bucureşti. Soluţia pentru Bucureşti, în opinia mea şi există un acord politic pe asta, este o taxare a parcării proporţională cu importanţa locului public pe care se se parchează şi strategia noastră merge în direcţia asta. Adică nu e normal să ai o parcare subterană sau cum avem la Străuleşti o parcare care e goală şi după aceea pe toate străduţele pe care vii către centru să ai o parcare gratuită. Atunci evident că nimeni nu o să-şi lase maşina la marginea oraşului”, a declarat Nicuşor Dan, la Digi24.

Nicusor Dan, anunt important privind parcarile din Capitala
Nicusor Dan, anunt important privind parcarile din Capitala

Încă se discută asupra taxei

Primarul General nu a dorit să ofere mai multe detalii legate de taxa pe care o are în vedere pentru parcarea proporţională în funcţie de importanţa locului. „Asta se întâmplă peste tot, în oraşele occidentale. M-am gândit la o sumă, dar nu o să o public înainte să am un acord cu Consiliul General, pentru că e decizia Consiliul General”, a declarat Nicuşor Dan.

„Noi în momentul de faţă avem avem 2 tipuri de taxe de parcare. Avem, pe de o parte, parcările de reşedinţă, care sunt în zonele rezidenţiale, sunt administrate de primăriile de sector şi avem parcările din zona centrală sau a marilor bulevarde, care sunt administrate de Primăria Municipiului Bucureşti şi în care ştiţi că o oră de parcare costă în esenţă 5 lei. Ceea ce se ce se va întâmpla în viitorul apropiat este extinderea acestei reţele de parcări plătite. Nu spun că preţul va rămâne acelaşi, asta e o decizie pe care o s-o luăm”, a declarat Dan.

Primarul Capitalei a mai spus că decizia urmează să fie luată în curând, iar astfel numărul de parcări va fi majorat constant, în viitorul apropiat.

Ce s-a întâmplat cu celebra trupă Trident?
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...