Locul din Rusia unde au început să dispară avioanele. Câte incidente au fost în doar câteva luni

Stan Filon 22.09.2021, 17:43
Locul din Rusia unde au început să dispară avioanele. Câte incidente au fost în doar câteva luni

Regiunea Habarovsk din Extremul Orient al Rusiei este locul din Rusia unde au început să dispară avioane! Ultimul dispărut de pe radare este un avion militar de transport cu șase persoane la bord, a anunțat Ministerul Situațiilor de Urgență din Rusia, citat de The Moscow Times.

Locul din Rusia unde au început să dispară avioanele

Avionul AN-26 dispărt de pe radare efectua un ”zbor tehnic”. Acesta a înceele la 38 de kilometri de aeroportul orașului Habarovsk, a precizat ministerul. Un elicopter al Agenției Federale de Transport Aerian (Rosaviatsia) și o echipă de salvare au fost trimise pentru a găsi avionul dispărut, însă starea vremii a dat peste cap planurile de salvare.

”Căutarea este complicată de cerul întunecat și de condițiile meteorologice nefavorabile”, a spus Ministerul Situațiilor de Urgență într-un comunicat. Surse citate de agenția Interfax spun că se crede că avionul s-ar fi prăbușit în rezervația naturală Bolșehehțirsky din afara orașului Habarovsk, în timp ce efectua un zbor la altitudinea de 600 de metri.

Locul din Rusia unde au inceput să dispara avioanele
Locul din Rusia unde au inceput să dispara avioanele

Aeronavele AN-206 nu mai sunt fabricate din 1986

Incidente aviatice în care au fost implicate aeronave AN-26 s-au înmulit, în ultimul timp. Aparatul de zbor dispărut acum era operațional încă din anul 1979 și a fost utilizat ca ”laborator aerian” în ultimii 15 ani. Autoritățile din Rusia spun că misiunea vionului respectiv era chiar să testeze sistemele de comunicații în timpul zborului.

Multe avioane de tip AN-26 sunt folosite chiar și în prezent de multe țări post-sovietice. Acestea sunt utilizate în pentru transportul civil și militar, chiar dacă acestea nu se mai fabrică începând din anul 1986, iar accidentele din dreptul acestui aparat de zbor se întețesc.

Un astfel de avion s-a prăbușit în luna iulie, cu 28 de persoane la bord, în peninsula Kamceatka, vecină regiunii Habarovsk. Echipele de căutare au găsit într-un fonal avionul, însă nu au fost găsiți supraviețuitori. Alte trei accidente mortale recente, unul în armata Kazahstanului și două în armata rusă, au implicat aeronave AN-26.

Urmăriți Impact.ro și pe