Locul din România unde s-a interzis circulația. Statul se teme pentru viața oamenilor de aici

Nicu Stan 01.03.2022, 20:33
Locul din România unde s-a interzis circulația. Statul se teme pentru viața oamenilor de aici

Locul din România unde s-a interzis circulația. Statul se teme pentru viața oamenilor de aici. Circulația a fost interzisă, în contextul în care la doar câţiva kilometri, în Ucraina, s-a tras cu rachete. Autoritățile au făcut anunțul, iar interdicția a intrat în vigoare de ieri, 1 martie.

În ce loc din România s-a interzis circulația. Are legătură cu războiul din Ucraina

Navigaţia ambarcaţiunilor civile pe braţul Chilia a fost interzisă, în contextul în care la câţiva kilometri, în Ucraina, s-a tras cu rachete. Astfel, Căpitănia Tulcea a emis un aviz prin care navigaţia civilă a fost interzisă pe Dunăre, pe braţul Chilia, adică în zona de frontieră cu Ucraina.

Începând de ieri, 1 martie 2022, navigaţia navelor şi ambarcaţiunilor civile, indiferent de pavilion, în sectorul românesc al braţului Chilia al Dunării a fost interzisă. Măsura a fost luată de Căpitănia Zonală Tulcea, cu aprobarea Ministerului Transporturilor.

Circulatia pe bratul Chilia, interzisa
Circulatia pe bratul Chilia, interzisa

De s-a apelat la restricție

Oficialii tulceni motivează decizia restricției de circulație prin faptul că în Ucraina este un conflict armat şi se desfăşoară operaţiuni militare în zona frontierei fluviale a țării noastre.

„Nerespectarea prezentului aviz atrage răspunderea contravenţională, materială sau penală, după caz, a persoanelor vinovate”, anunță Căpitănia Tulcea.

Bombardamente în Ismail

Marţi dimineața, 1 martie 2022, în apropiere de localitatea Ismail, soldaţii ruşi au atacat cu rachete o staţie radar. Ismail este un oraş din Ucraina situat la 15 kilometri de graniţa cu România.

Şi primarul Comunei Chilia Veche a transmis încă din dimineața zilei de 1 martie o recomandare locuitorilor să nu mai iasă cu bărcile după lăsarea întunericului.

Restricția este o măsură de precauție

„Este o măsură de precauţie. Deocamdată nu sunt mişcări de trupe în această zonă, dar vrem să fim atenţi”, a declarat primarul Timur Alexandru Ciauş, potrivit adevarul.ro.

Pe de altă parte, ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a anunțat marţi că autorităţile române sunt pregătite pentru un val mai mare de refugiaţi din Ucraina, fiind vorba de o populaţie săracă, iar aceasta va rămâne pe teritoriul României, întrucât mulţi nu îşi vor permite să plece spre alte ţări.

Vama Siret ar putea procesa 2000 de persoane pe oră

„Suntem în stare de vigilenţă. Ne ocupăm, dincolo de planul acesta de pregătire militară, a resurselor pentru defensivă, pentru întărirea Flancului Estic, a părut o problemă nouă, cea a refugiaţilor, pe care trebuie să o gestionăm. Este o situaţie care ne afectează direct, afectează şi populaţia din zonă. Suntem nevoiţi acum să facem scenarii, să ne pregătim pentru chiar un val mare de refugiaţi. Vama Siret este cea mai expusă. Noi ne-am organizat foarte bine, din păcate autorităţile ucrainene nu reuşesc să proceseze, au scos o parte din grăniceri din partea lor de graniţă şi nu reuşesc să proceseze destul. Vă dau nişte cifre. Am putea să procesăm în vama de la Siret 2.000 de persoane pe oră.

În primele zile ale conflictului, aveam 400-500 de persoane pe oră care treceau pe acolo. Acum, deşi este o coadă foarte mare în zona ucraineană, astăzi aveam doar 200 de persoane pe oră, asta înseamnă că autorităţile ucrainene nu reuşesc să facă faţă fluxului şi nici nu sunt bine organizaţi, probabil ei au şi grija războiului, înţelegem. Am făcut şi noi de mai multe ori apel la autorităţi să dea drumul la un flux mai mare, pentru că noi suntem pregătiţi. Din păcate, ei nu reuşesc să facă fluxul pe care l-am putea noi procesa”, a spus Vasile Dîncu.

Urmăriți Impact.ro și pe