Un cetăţean iranian, salvat de la înec. A vrut să traverseze Dunărea înot din Bulgaria către România doar cu un colac

Elena Avramescu, Alexandrina Toader 21.07.2021, 12:38
Un cetăţean iranian, salvat de la înec. A vrut să traverseze Dunărea înot din Bulgaria către România doar cu un colac

Un cetăţean iranian, salvat de la înec. Un bărbat iranian în vârstă de 33 de ani a fost salvat de la înec de autorităţile de frontieră giurgiuvene, la scurt timp după ce a încercat să traverseze Dunărea înot din Bulgaria către România cu ajutorul unui colac. Din păcate pentru el, a ajuns în pericol de înec iar atunci a strigat după ajutor.

Un cetăţean iranian, salvat de la înec

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră au fost anunţaţi de Căpitănia Port Giurgiu despre faptul că la kilometrul 498 al fluviului Dunărea, la aproximativ 150 metri în larg, se află o persoană care strigă după ajutor.

Imediat, o ambarcaţiune din dotarea Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu a intervenit pentru salvarea persoanei în cauză, respectiv un bărbat care se afla în pericol de înec. Poliţiştii de frontieră l-au scos din apele Dunării şi l-au adus în siguranţă la mal, găsim notat într-un comunicat de presă emis miercuri de ITPF Giurgiu.

Un cetatean iranian, salvat de la inec
Un cetatean iranian, salvat de la inec

Totodată a fost apelat serviciul de urgenţă 112, prin care a fost solicitată o ambulanţă cu scopul de a acorda îngrijiri de specialitate persoanei salvate, aceasta aflându-se în afara oricărui pericol.

În urma cercetărilor efectuate s-a fost constatat faptul că persoana salvată este cetăţean iranian, în vârstă de 33 de ani, care a declarat ulterior că intenţiona să treacă fraudulos frontiera din Bulgaria în România. Bărbatul a vrut să traverseze Dunărea cu ajutorul unui colac, pe direcţia localităţii Ruse.

Astfel că a fost informată Poliţia de Frontieră Bulgară despre eveniment, iar cetăţeanul iranian a fost preluat de către autorităţile statului vecin în baza Acordului de readmisie dintre cele două ţări în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...