Locul din România unde oricine se poate vaccina anti-Covid. Cum e posibil fără să se stea la rând

Stan Filon 05.01.2021, 15:50
Locul din România unde oricine se poate vaccina anti-Covid. Cum e posibil fără să se stea la rând

Chiar dacă prima etapă de vaccinare, cea destinată imunizării medicilor, nu a fost încă încheiată, la Găești se vaccinează cine vrea. Cum s-a ajuns aici? Ei bine, managerul Spitalului Găești a făcut anunțul pe o rețea de socializare.

Găești, locul din România unde oricine se poate vaccina anti-Covid

Managerul Spitalului Găești, Lucian Belușică, nu vrea să arunce banii contribuabililor pe fereastră, așa că folosește toate dozele rămase din vaccinul anti-coronavirus. Acesta refuză pur și simplu să arunce dozele și a făcut un apel pe Facebook pentru cei care vor să se imunizeze împotriva noului virus. ”A fost deschis azi si centrul de vaccinare din spitalul Gaesti. Administram vaccinul anticovid oricarei persoane care se prezinta voluntar la centru”, a scris Laurențiu Belușică pe Facebook.

Vaccinul anti-coronavirus are un regim special. Este ținut la o temperatură de – 80 de grade Celsius, iar odată scos, nu poate fi ținut mai mult de 5 zile în frigider. Scos din frigider, acesta este eficient doar alte 5 ore, așa că medicii trebuie să-l folosească cât mai repede. În plus, dintr-un flacon se pot face 5 vaccinuri. Potrivit Realitatea Plus, la Spitalul Găești sunt și medici care nu vor să se vaccineze și, ca să nu fie aruncat serul, este vaccinat oricine dorește.

Gaesti, locul din Romania unde oricine se poate vaccina anti-Covid
Gaesti, locul din Romania unde oricine se poate vaccina anti-Covid

”Să vină să mă ia pe sus SRI, cine vor ei!”

”Cine vrea să se vaccineze… Ne rămân doze și decât să le arunc mai bine le fac la cine vrea să se vaccineze. Ăsta e raționamentul pentru că, după ce i-ai făcut diluția, se pot vaccina 5 persoane. Dacă ai vaccinat una și ai terminat vaccinarea, rămâi cu 4 doze care se aruncă. Este 12 euro o doză și e păcat de ele, și atunci am zis că le fac la cine dorește să se vaccineze. Nu vreau să le arunc. Uite, nu vreau. Da? Să vină să mă ia pe sus SRI, cine vor ei!”, a declarat Laurențiu Belușică, manager Spitalul Găești.

Cei mai mulți dintre pacienții care vor să se vaccineze sunt bătrâni. ”Avem listă de așteptare, îi chemăm, vin imediat, îi vaccinăm”.