Locul din România în care oamenii trăiesc cel mai mult. Aici ar fi bine să te prindă bătrânețea

Stan Filon 27.08.2022, 21:00
Locul din România în care oamenii trăiesc cel mai mult. Aici ar fi bine să te prindă bătrânețea

Institutul Național de Statistică a făcut public locul din România în care oamenii trăiesc cel mai mult! Speranța de viață a crescut peste tot în lume, în principal datorită avansului pe care l-a cunoscut medicina. Medicamentele apărute non stop vindecă sau țin sub control multe dintre boli, iar oamenii ajung la vârste care acum 100 de ani, de exemplu, erau greu de atins.

Locul din România în care oamenii trăiesc cel mai mult

Așadar, s-a aflat locul din România în care oamenii trăiesc cel mai mult. Acesta este județul Vâlcea. Aici, oamenii au cea mai mare speranță de viață din țară. Mai exact, în această regiune oamenii trăiesc în medie 84.5 ani, potrivit Institutului Național de Statistică.

Foarte important de precizat, județul Vâlcea este singurul din România unde speranța de viață depășește în medie 80 de ani. Surprinzător este faptul că județul Vâlcea nu este printre cele mai bogate și dezvoltate regiuni din țară și, cu toate acestea, oamenii de aici trăiesc mai mult decât în celelalte zone ale țării.

Locul din Romania in care oamenii traiesc cel mai mult
Locul din Romania in care oamenii traiesc cel mai mult

Ce spun cercetătorii

Pe locul al doilea în top se situează Bucureștiul (78,4 ani), județul Cluj (77,47 ani), Brașov (77,37 ani) și Sibiu (76,9 ani). La capătul opus al clasamentului, acolo unde speranța de viață este cea mai mică, se situează județul Tulcea (73,2 ani), Giurgiu, Călărași și Satu Mare (74,2 ani), potrivit Hotnews.ro.

În ultimii zeci de ani, speranța de viață a crescut peste tot în lume, datorită în principal medicinei. În România, în anul 1970 o persoană cu greu trecea de 68 de ani, iar acum speranța de viață este cu 4 ani mai mare, iar meritul principal îl are medicina, care s-a dezvoltat non-stop.

Cu toate acestea, cercetătorii trag un semnal de alarmă și spun că datele ar putea să ne păcălească, iar oamenii nu trăiesc mai mult ca în trecut, mai ales atunci când vorbim despre durata de viață a oamenilor și despre speranța de viață.

„Durata de viață a oamenilor, spre deosebire de speranța de viață, care este o construcție statistică nu s-a schimbat prea mult, din câte îmi pot da seama, a declarat Walter Scheidel de la Universitatea Stanford, conform bbc.com.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...