Locul din România în care a început deja iarna. Stratul de zăpadă e numai bun pentru schi

Stan Filon 19.09.2022, 17:22
Locul din România în care a început deja iarna. Stratul de zăpadă e numai bun pentru schi

Există un loc în România unde pasionații de sporturi de iarnă se pot distra deja pe cinste, deoarece a nins, iar stratul de zăpadă este deja unul suficient pentru a fi practicate astfel de pasiuni. În plus, turiștii se pot bucura și de un peisaj superb. Vorbim despre munții Rodnei, unde zăpada măsoară deja 10 centimetri, iar temperaturile maxime sunt cuprinse între 8- 13 grade Celsius, pe când cele minime scad sub 2 grade Celsius.

Locul din România în care a început deja iarna

Așadar, a nins deja în România și chiar s-a și depus strat de zăpadă, spre bucuria românilor pasionați de schi. În munții Rodnei zăpadă măsoară deja 10 centimetri, iar turiștii își pot bucura privirea cu niște peisaje superbe de iarnă. Meteorologii anunță că temperaturile maxime sunt cuprinse între 8 și 13 grade pe când minimele scad până la 2 grade Celsius.

De altfel, prognoza ANM anunță pentru perioada 19 septembrie – 2 octombrie, în Transilvania, că media temperaturilor se va situa între 13-15 grade Celsius, iar cele minime între 3-5 grade Celsius. La Bistrița vântul va sufla moderat, iar temperaturile vor ajunge la 11 grade Celsius.

Locul din Romania în care a inceput deja iarna
Locul din Romania în care a inceput deja iarna

Ninsorile predomină la munte, la înălțimi de peste 1600 de metri

Până la altitudini de 1600 metri a plouat, iar între 1.600 și 1.700 metri a căzut lapoviță, iar vântul s-a întețit până la 40 de kilometri pe oră. La altitudini mai mar însă, iarna și-a intrat deja în drepturi. Sunt precipitații mixte, dar predomină ninsorile.

Meteorologii spun că bucureștenii vor avea parte de zăpadă. Potrivit specialiștilor de la Accweather, prima ninsoare va cădea în București pe data de 4 decembrie, iar temperatura minimă va fi de – 1 °Celsius. Localnicii din județul Gorj au putut să se bucure deja de prima zăpadă, zona fiind printre primele din țară unde ninge pentru prima dată. Vorbim despre Transalpina, unde drumarii au ieșit deja de câteva zile bune pentru a deszăpezi drumul și pentru a împrăștia material antiderapant.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...