Locul din lume unde ar putea trăi o specie umană asemănătoare cu „Hobbit”. Ipoteza susținută de un celebru antropolog

Stan Filon 29.04.2022, 08:12
Locul din lume unde ar putea trăi o specie umană asemănătoare cu „Hobbit”. Ipoteza susținută de un celebru antropolog

Un cercetător spune că există un loc în lume unde ar fi trăit niște oameni care semănau cu hobbitii din filmul Stăpânul Inelelor. Mai mult, Gregory Forth, antropolog pensionat de la Universitatea din Alberta, spune că nu este sigur că această specie ar fi dispărut, ci ar putea trăi chiar și în prezent. Unde s-ar afla acest loc și cum ar arăta adevărații hobbiți, vedeți în rândurile de mai jos.

Acesta este locul din lume unde ar putea trăi o specie umană asemănătoare cu „Hobbit”

Gregory Forth, un antropolog pensionat de la Universitatea din Alberta, a lăsat cu gura căscată întreaga comunitate de cercetare, după ce a publicat cartea „Între maimuță și om (Un antropolog pe urmele unui hominoid ascuns)”, după cum relatează Unilad. Acesta susține în cartea sa că insula Flores, una dintre insulele Sunda Mică, ar fi putut găzdui o specie umană timpurie mult mai mică, cunoscută sub numele de Homo floresiensis. Acești oameni au fost supranumiți „hobbiți” pentru că aveau o înălțime de aproximativ 91 cm, picioare mai mari și se pricepeau de minune să confecționeze unelte.

Antropologul susține că rapoartele despre un „om-maimuță” de pe insulă ar putea fi, de fapt, observații ale strămoșului uman străvechi, care prosperă cumva în secolul XXI, în ciuda faptului că mulți cred că a dispărut. Cercetătorul a mers pe insula respectivă încă din 1984, de când a început să strângă povești despre această specie de oameni care trăiește în păduri. După ce H. Floresiensis a fost descoperit în 2003, el a început să traseze linii între povești.

Acesta este locul din lume unde ar putea trai o specie umana asemanatoare cu „Hobbit”
Acesta este locul din lume unde ar putea trai o specie umana asemanatoare cu „Hobbit”

Au dispărut adevărații hobbiti?

„Pur și simplu, nu știm când a dispărut această specie sau, într-adevăr, îndrăznesc să spun – am îndrăznit să spun – nici măcar nu știm dacă a dispărut. Așa că există o posibilitate ca ea să fie încă în viață”, a declarat Forth pentru Live Science.

Dar ce spune lumea academică despre teoria lui Gregory Forth? Ei bine, se pare că acesta nu a reușit să impresioneze mulți dintre colegii săi.

„Flores este o insulă care are aproximativ aceeași suprafață ca și Connecticut și pe care trăiesc astăzi două milioane de oameni. În mod realist, ideea că există o primată de mari dimensiuni care nu a fost observată pe această insulă și care supraviețuiește într-o populație care se poate susține singură este destul de aproape de zero”, a mai adăugat John Hawks, un paleoantropolog de la Universitatea din Wisconsin.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...