Alina Gorghiu, scandal în toată regula cu parlamentarii AUR: „Urlați ca o maimuță”

Ioana Bucur, Alexandrina Toader 09.09.2021, 23:15
Alina Gorghiu, scandal în toată regula cu parlamentarii AUR: „Urlați ca o maimuță”

Alina Gorghiu a fost unul dintre martorii scenelor revoltătoare din timpul ședinței pentru citirea moțiunii de cenzură. La scurt timp după ce colegul său de partid, Florin Roman, a fost înlăturat cu forța de la tribună, ea a fost provocată de nimeni altul decât George Simion, însă liderul AUR sigur nu se aștepta la o asemenea reacție. Vicepreședinta Senatului a răbufnit.

Alina Gorghiu, reacție fără precedent

După ce a reușit să îl împiedice pe Florin Roman să conducă ședința reunită a plenului pentru citirea moțiunii de cenzură, George Simion, cu telefonul în mână și Live-ul pornit pe pagina sa de Facebook, s-a apropiat de Alina Gorghiu, pe care a acuzat-o că, împreună cu colegii din PNL, încalcă Constituția.

Doar că vicepreședinta Senatului a răbufnit în momentul în care l-a văzut, numindu-l „maimuță” și pe parlamentarii AUR care l-au agresat pe Florin Roman, „huligani”.

George Simion: – Uitați ce supărată este doamna Gorghiu. Doamna Gorghiu, încălcați Constituția!

Alina Gorghiu: – (…) Dumneavoastră urlați ca o maimuță și n-are voie nimeni să spună nimic aici.

George Simion: – Urlu ca o maimuță, zice doamna Gorghiu.

Alina Gorghiu: – Știți de ce? Pentru că ați pus mâna pe domnul Roman fizic, colegii dvs. se poartă ca niște huligani. Nu este în regulă să agresați un deputat.

George Simion: – N-am pus mâna eu. Nu e în regulă să încălcați Constituția. N-avea de ce să conducă el această ședință.

Alina Gorghiu, scandal în toată regula cu parlamentarii AUR
Alina Gorghiu și liderul AUR, George Simion

Gorghiu a comentat scenele din Parlamentul României și pe pagina sa de Facebook. Ea afirmă că AUR se comportă ca un partid extremist și violent:

„De neacceptat scene de violență și injurii chiar la prezidiul de ședință al Parlamentului României!

AUR este și se comportă ca un partid extremist și violent. Regretabil că manifestările sale au primit astăzi un cec în alb din partea celor de la USR PLUS. Imaginile sunt elocvente și nu există nicio scuză pertinentă pentru așa ceva.

Indiferent care sunt controversele – de regulament, ordine de zi sau delegarea unui înlocuitor al președintelui vreunei Camere -, soluția niciodată nu va fi reprezentată de îmbrânceală, amenințări sau tras de haine”, a scris Alina Gorghiu, pe Facebook.

„O să aibă o plângere penală din partea noastră”

George Simion nu regretă incidentul din Parlament. Liderul AUR a susținut că vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, liberalul Florin Roman, și-ar fi însușit calități ce nu îi aparțineau și că nu avea niciun drept să conducă ședința de plen.

„A fost nevoie de intervenţia chestorilor pentru a reinstaura ordinea. Domnul Roman şi-a înşuşit calităţi care nu îi aparţineau. Nu trebuia să conducă o şedinţă de plen. A fost delegat să îi locul lui Orban, dar nu a fost delegat din punctul de vedere al ierarhiei, preşedintele Senatului e peste vicepreşedintele Camerei Deputaţilor.

Ocupa un scaun care nu i se cuvenea, o să aibă o plângere penală din partea noastră pentru uzurpare de calităţi oficiale. El trebuie să cedeze microfonul. Chestorii îşi fac datoria, dacă lângă Roman e preşedintele Senatului, preşedintele Senatului trebuie să prezideze şedinţa”, a afirmat Simion.

Urmăriți Impact.ro și pe