Locul din Bucureşti care poate deveni un parc superb. Spaţiul e mai mare decât Herăstrăul

Ioana Bucur 31.07.2022, 10:40

Capitala nu se poate lăuda cu suprafețele verzi, mai ales când are resurse uriașe pe care nu le folosește. Un spațiu cu o suprafață mai mare decât Herăstrăul ar putea deveni un parc superb. Drumul până la finalul dorit de oameni este lung și dificil. Ce spun autoritățile despre viitorul acestui loc.

Bucureștenii ar putea avea un nou parc superb

Locuitorii Capitalei s-ar putea bucura de un nou parc superb, ce ar avea o suprafață mai mare decât Herăstrăul. Lăsat în paragină de ani buni, este vorba despre o zonă imensă cuprinsă între bulevardul Timișoara, Valea Largă și strada Prelungirea Ghencea, pe locul în care, în anii comunismului, erau sere și pepiniere și unde acum cresc arbori ce au ajuns la câțiva metri înălțime – pomi fructiferi, nuci, frasini.

În prezent, locul aparține Agenției de  Domeniilor Statului. Potrivit Hotnews, acolo ar urma să fie puși în posesie pe Legea 10, foștii proprietari pentru care nu s-a găsit teren unde aveau.

„Acolo se află arbori, sunt fazani, este un ecosistem. Au apărut și specii invazive și lăstăriș, ca orice loc neîngrijit, dar există arbori care au fost plantați acum 50 de ani în pepinieră, nu i-a mai luat nimeni pentru că s-a închis pepiniera, și au crescut. E pădure, ca Pădurea Băneasa”, a explicat Ioana Tudora, Conferenţiar la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti, Facultatea de Horticultură, și membru în Comisia Tehnică de Urbanism de la Primăria Capitalei, pentru sursa citată.

Locul din Bucureşti care poate deveni un parc superb. Spaţiul e mai mare decât Herăstrăul

„Nu putem face un parc pe un teren care nu ne aparține”

Există totuși o speranță. Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, e explicat că, deși va fi pus în posesie, nu se va putea construi nimic acolo, în condițiile în care instituția pe care o conduce elaborează un Plan Urbanistic Zonal pe zona respectivă, iar acest spațiu verde va fi protejat.

Edilul a mai dezvăluit că locuitorii din zonă vor ca acolo să fie amenjat un parc, iar Primăria a cerut transferul terenului.

„Oamenii cer ca acolo să fie un parc. Noi nu putem face un parc pe un teren care nu ne aparține. Deja am trecut prin Consiliul Local o cerere către Primăria Capitalei, ca să facă demersuri mai departe la Guvern, ca ADS-ul să ne dea acest teren ca să amenajăm un parc.

Există un proces în instanță, fiindcă și pe vechiul mandat acest teren a fost cerut de Consiliul Local Sector 6 și de Consiliul General, dar Prefectura, deci Guvernul a atacat Hotărârea Consiliului General în instanță. Trebuie văzut în ce stadiu este procesul, știu că este la recurs.

Probabil de asta nu a fost pus proiectul din nou pe ordinea de zi a Consiliului General”, a explicat Ciucu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...