Locul de vis din România pe care îl vei putea traversa pe autostradă. E o privelişte magică

Andra Daoud 27.06.2022, 09:27
Locul de vis din România pe care îl vei putea traversa pe autostradă. E o privelişte magică

România este plină de peisaje superbe și, în timp ce unele locuri sunt arhi-cunoscute și atrag turiștii ca un magnet, altele așteaptă să fie descoperite. Un astfel de loc se află în inima României și este foarte puțin cunoscut de turiști, însă după finalizarea autostrăzii Sibiu – Pitești, locul va putea fi traversat și admirat de un număr mai mare de români.

Locul superb din inima României pe care puțini îl știu

În județul Vâlcea se află un loc de o frumusețe incredibilă, dar foarte puțin pus în valoare. Ținutul poartă numele de Țara Loviștei și, pe lângă priveliștea magică pe care o oferă, este încărcat de istorie. Aici s-au dus numeroase lupte în Primul Război Mondial, locul fiind în vecinătatea Văii Oltului. Țara Loviștei se află la granița dintre Carpații Meridionali și grupele de munți Făgăraș și Parâng.

Unii istorici asociază locul cu celebra bătălie de la Posada, al cărei loc de desfășurare nu este cunoscut cu exactitate. În zonă de află și comuna Perișani, unde se spune că ar fi locul de naștere al Țării Românești, însă această informație rămâne la stadiul de ipoteză.

Țara Loviștei este atestată documentar din anul 1311, dar ținutul există de mult mai mult timp. Mărturie stau castrele romane din zonă, precum Pons Vetus și Praetorium. Țara Loviștei este împărțită în două de râul Olt, iar în prezent este traversată de un drum național și un drum european.

Locul de vis din Romania pe care il vei putea traversa pe autostrada. E o priveliste magica 1
Tara Lovistei, judetul Valcea

Ținutul va fi traversat de autostradă

În prezent, Țara Loviștei este tranzitată de oamenii care circulă pe DN 7/E 81, prin Defileul Oltului, însă zona este prea puțin cunoscută de turiști și aproape deloc promovată de autoritățile locale. Puțini dintre cei care trec cu mașinile pe aici știu istoria zonei, însă ținutul are șanse să fie văzut de mai mulți oameni, după finalizarea Autostrăzii Sibiu – Pitești.

Șoseaua de viteză va traversa Carpații exact prin Țara Loviștei, iar primul tronson, lotul II al A1, pornește din localitatea Boița, județul Sibiu, și urmează traseul Văii Oltului, până la Cornetu, județul Vâlcea, având o lungime de 31 km.

Cel de-al doilea tronson, Lotul III al A1, pornește din Cornetu și traversează Carpații până în județul Argeș, localitatea Tigveni, având o lungime de 37 km. Cele două loturi ale autostrăzii Sibiu – Pitești au costat în total aproximativ două miliarde de euro, fără TVA, mai mult decât restul proiectului de infrastructură peste Carpați. Motivul costurilor ridicate îl reprezintă faptul că trebuie executate lucrări extrem de complexe, pentru că zona pe care autostrada o va tranzita este una muntoasă.

Urmăriți Impact.ro și pe