Localitatea din România unde a fost cel mai frig azi. Vreme extremă la sfârșit de iunie

Stan Filon 29.06.2023, 14:45
Localitatea din România unde a fost cel mai frig azi. Vreme extremă la sfârșit de iunie

Vremea a luat-o pur și simplu razna, cel puțin în România, unde aproape de finele lunii iunie, într-o localitate a fost înregistrată o temperatură demnă de o zi frumoasă, dar de iarnă! Oamenii au tremurat pur și simplu de frig în casele lor!

Localitatea din România unde a fost cel mai frig azi

Așadar, vremea pare că s-a dat peste cap în România! Joi dimineața, 29 iunie 2023, în unele localități s-au înregistrat temperaturi aproape de limita înghețului. A fost înregistrată o temperatură de numai două grade Celsius!

Dar care este localitatea din România unde a fost cel mai frig azi? Ei bine, zonele din România unde joi dimineață termometrele nu indicau o temperatură mai mare de 2 grade Celsius sunt Țarcu și Bâlea. În plus, sunt mai multe zone din țară unde s-au înregistrat temperaturi ca de iarnă blândă. Spre exemplu, în munții Călimani și zona montană Ceahlău Toaca s-au înregistrat 3, respectiv 4 grade Celsius în această dimineață.

Localitatea din Romania unde a fost cel mai frig azi
Localitatea din Romania unde a fost cel mai frig azi

Vremea se încălzește ușor, dar va mai ploua

De asemenea, la Stâna de Vale măsurătorile ANM indicau o temperatură de 5 grade Celsius, ca și în zonele montane Lăcăuți și Penteleu, unde s-a înregistrat aceeași temperatură. Pe de altă parte, potrivit anunțului Administrației Naționale de Meteorologie, astăzi, 29 iunie, va fi o zi cu temperaturi ceva mai mari față de ziua precedentă, însă valorile termice sunt mai mici decât cele normale pentru data din calendar.

Potrivit prognozei meteo, astăzi cerul va fi variabil, cu înnorări şi averse local în zonele de munte, în nord şi centru şi pe arii restrânse în rest, cu o probabilitate mai mare în sudul teritoriului. De asemenea, ploile se vor semnala cu precădere după-amiaza şi seara, iar izolat vor fi descărcări electrice, cantităţi de apă mai însemnate şi grindină.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe parcursul zilei în zonele montane, în nord-est, sud-vest şi parţial în centru, cu rafale în general de 40-50 de kilometri la oră. Temperaturile maxime vor oscila între 20 şi 29 de grade Celsius, iar cele minime între 7 şi 19 grade Ceslius. Conform meterologilor, pe alocuri se va forma ceaţă.

Vremea la munte și la mare

Meteorologii ANM au anunțat că vremea la munte va fi mai frumoasă ca ieri, iar temperaturile vor fi în creştere, însă sub cele normale pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în special după-amiaza şi seara, când pe alocuri vor fi ploi. Izolat vor fi descărcări electrice, cantităţi de apă mai mari şi grindină.

Veștile bune vin însă pentru cei aflați pe litoral, unde vremea va fi normală din punct de vedere termic, cu temperaturi ce vor oscila între 25 și 28 de grade Celsius. Cerul va fi temporar noros şi, după-amiaza, vor mai fi condiţii pentru ploi și  descărcări electrice. Apa mării va avea valori cuprinse între 22 şi 24 de grade Celsius.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...