Liviu Dragnea, permisie de 24 de ore. Totul s-a întâmplat în secret. Unde se află acum fostul lider PSD

Diana Radu 01.11.2019, 12:34
Liviu Dragnea, permisie de 24 de ore. Totul s-a întâmplat în secret. Unde se află acum fostul lider PSD

Liviu Dragnea, fostul lider PSD a ieșit din închisoare pentru 24 de ore, pe data de 31 octombrie, după ce i s-a acordat permisia fără ca nimeni să știe. Astăzi, Dragnea s-a întors la penitenciarul Rahova acolo unde își execută pedeapsa de 3 ani și șase luni cu executare. Unde a fost Liviu Dragnea în ziua lui liberă?

Liviu Dragnea a ieșit ieri din închisoare pentru 24 de ore în secret. Ce a făcut Dragnea în ziua lui liberă?

Liviu Dragnea a iesit din inchisoare
Liviu Dragnea a iesit din inchisoare

Liviu Drganea, fostul președinte PSD a primit în cele din urmă permisia de a ieși pentru o zi din Penitenciarul Rahova, acolo unde își efectuează pedeapsa de trei ani și șase luni de închisoare. Astfel, Dragnea a avut la dispoziție toată ziua de ieri pentru a se bucura de libertate.

Inițial, Liviu Dragnea a cerut permisiunea de ieși pentru o zi din Penitenciarul Rahova, săptămâna trecută cu ocazia aniversării, pentru a putea sărbători așa cum se cuvine alături de cei dragi, însă cererea i-a fost refuzată de directorul închisorii. De menționat ar fi faptul că respectiva cerere fusese deja semnată de șeful parcului auto unde fostul lider al PSD lucrează în spatele gratiilor.

Ulterior, fostul președinte al Camerei Deputaților a mai încercat încă o dată să obțină permisia și a reușit. Cererea i-a fost aprobată. Totuși, voci din sistemul penitenciar susțin că Liviu Dragnea ar fi primit mult prea repede permisie, deoarece aceasta se poate acorda după patru luni de detenție. Însă, de cele mai multe ori se pot bucura de acest privilegiu doar cei care au executat cel puțin un an de închisoare.

Dragnea a primit prea repede permisia. ”Deținuții au dreptul să primească recompense, problema e când deținuții VIP le primesc și mai repede și mai des”

Mai e și o problemă de legalitate. Legea prevede că deținuții care au și alte cauze penale în curs nu pot primi învoire sau permisie. Prima întrebare ar fi dacă s-a verificat acest aspect, pentru că știm că deținutul în cauză are și alte cauze penale. Cinci luni e un termen destul de scurt pentru o astfel de recompensă”, a declarat Sorin Dumitrescu, lider de sindicat la ANP.

Sorin Dumitrescu a mai spus că mulți dintre deținuții care merită o astfel de permise nu o primesc niciodată. Sunt deținuți care nu primesc niciodată, majoritatea de fapt nu primesc niciodată. Cei care primesc, primesc după un an, doi sau mai târziu.”

Cât despre deținuții protejați, precum este și Liviu Dragnea, adică cei care au deținut funcții importante, ajung să fie deținuți VIP, liderul de sindicat ANP, a mai spus:  „Problema e că de la această protecție legală care ar trebui să fie o măsură de siguranță se ajunge la excese”.

Urmăriți Impact.ro și pe