Lista epidemiologică, actualizare pentru începutul lui iulie: 23 de state sunt în zona roșie, Marea Britanie printre ele

Nicu Stan 02.07.2021, 07:55
Lista epidemiologică, actualizare pentru începutul lui iulie: 23 de state sunt în zona roșie, Marea Britanie printre ele

Lista epidemiologică, actualizare pentru începutul lui iulie: 23 de state sunt în zona roșie, Marea Britanie printre ele. Ce țări ar trebui să mai ocolești în această perioadă, vezi în articolul de mai jos.

A fost actualizată lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Marea Brtianie rămâne în continuare pe lista roșie

Lista epidemiologică a suferit o actualizare pentru începutul lui iulie. Astfel, 23 de state sunt în zona roșie, iar Marea Britanie se află printre ele.

Guvernul a actualizat ieri, 1 iulie, lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat. Majoritatea statelor europene sunt pe lista verde, în timp ce Marea Britanie rămâne în zona roșie, din cauza variantei indiene a coronavirusului, Delta, cu transmitere mai ridicată, care e predominantă în Regat.

Din ce tari intri in carantina daca ajungi in Romania
Din ce tari intri in carantina daca ajungi in Romania

Destinații de vacanță preferate de români, pe lista roșie

Pe lista actualizată joi, 1 iulie, de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, cu clasificarea țărilor și teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată, destinații de vacanță preferate de români precum Seychelles sau Maldive, dar și Marea Britanie se află în continuare în zona roșie.

Asta presupune intrarea în carantină două săptămâni la întoarcerea în țară pentru persoanele care nu au fost vaccinate anti-coronavirus.

Nu mai puțin de 23 de state și teritorii se află, în total, în zona roșie

Potrivit deciziei CNSU, pe lista roşie sunt incluse Seychelles, Mongolia, Namibia, Uruguay, Columbia, Argentina, Oman, Maldive, Kuweit, Brazilia, Suriname, Saint Kitts si Nevis, Costa Rica, Bahrain, Paraguay, Chile, Botswana, Tunisia, Africa de Sud, Panama, Marea Britanie, Nepal şi India.

18 de state și teritorii se află, în total, în zona galbenă

Potrivit deciziei CNSU, pe lista galbenă se regăsesc: Fiji, Emiratele Arabe Unite, Trinidad şi Tobago, Georgia, Malaysia, Cuba, Bolivia, Sint Maarten, Zambia, Guyana, Cipru, Irak, Federaţia Rusă, Kârgâzstan, Portugalia, Insulele Virgine Britanice, Iran şi Jersey.

Trebuie făcută precizarea că încadrarea din zona galbenă sau verde în zona roșie, precum și încadrarea din zona verde în zona galbenă, intră în vigoare în 24 de ore de la data la care a fost publicată în Monitorul Oficial al României a Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență prin care este aprobată lista țărilor-teritoriilor de risc epidemiologic.

Încadrarea de la zona roșie la galbenă sau verde

De asemenea, încadrarea din zona roșie în zona verde sau galbenă, precum și încadrarea din zona galbenă din zona verde, intră în vigoare de la data publicării în Monitorul Oficial al României a Hotărârii CNSU prin care este aprobată lista țărilor-teritoriilor de risc epidemiologic.

Urmăriți Impact.ro și pe