Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată. Ce se întâmplă cu Marea Britanie și Franța

Ana Anitoiu 11.06.2021, 00:04
Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată. Ce se întâmplă cu Marea Britanie și Franța

Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată, joi seara, conform incidenței cazurilor de Covid-19 la nivel internațional. Iată ce țări sunt pe lista roșie și pe cea galbenă și ce se întâmplă cu Marea Britanie și Franța.

Lista țărilor cu risc epidemiologic. Zona roșie

Pe lista roșie figurează în continuare Marea Britanie, dar nu și Franța. Tot aici sunt încadrate și: Maldive, Chile, Brazilia, Seychelles, Argentina, Columbia, Bahrain, Uruguay, Paraguay, Suriname, Costa Rica, Trinidad și Tobago, Kuweit, Mongolia, Bolivia, Capul Verde, Malaysia, Nepal, Africa de Sud și India. Unele dintre acestea au fost incluse din cauza incidenţei, iar altele din cauza circulaţiei unor tulpini periculoase ale coronavirusului.

Lista roșie a fost introdusă în România în luna mai. ”Lista este difrenţiată pe coduri – verde, galben şi roşu, exact după incidenţele din România. Motivul pentru care s-a făcut acest lucru este pentru a nu intra brusc ţări care ne depăşesc cu foarte puţin. Dacă este în codul galben, persoana nu intră în carantină dacă este vaccinată sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore. Dacă este din zona roşie, fie persoana este vaccinată, fie intră în carantină. Testul nu mai scuteşte de carantină”, a declarat atunci Raed Arafat.

Lista tarilor cu risc epidemiologic a fost actualizata. Ce se intampla cu Marea Britanie si Franta
Persoane calatorind cu avionul

Lista țărilor cu risc epidemiologic. Zona galbenă

Franța a ieșit din zona roșie și a intrat în zona galbenă. Lista continuă cu: Grecia, Danemarca, Olanda, Suedia, Slovenia, Belgia, Letonia, Lituania, Emiratele Arabe Unite. Alte destinații preferate de români, precum Turcia, Italia şi Spania, se află pe lista verde.

Lista galbenă continuă cu: Iran, Georgia, Oman, Namibia, Sint Maarten, Andorra, Insulele Virgine ale Statelor Unite, Botswana, Guyana, Panama, Sri Lanka, Peru, Tunisia, Puerto Rico, Republica Dominicană și Timorul de Est.

Varianta indiană a coronavirusului, mai periculoasă decât celelalte

Varianta indiană a coronavirusului, numită și ”Delta” sau ”B.1.617.2”, este cea mai contagioasă identificată până în prezent. Aceasta a devenit dominantă în Anglia și Scoția, iar primele date arată că prezintă un risc mai mare de spitalizare. În plus, câțiva medici din India cred că provoacă forme mai grave ale bolii Covid-19, cu simptome diferite de cele cunoscute deja.

”Avem nevoie de mai multe cercetări științifice pentru a analiza dacă aceste simptome clinice mai noi sunt legate sau nu de B.1.617. Anul trecut, am crezut că am învățat lucruri despre noul nostru inamic, dar acesta s-a schimbat. Acest virus a devenit foarte imprevizibil”, a spus Abdul Ghafur, medic de boli infecțioase la Spitalul Apollo din Chennai. Doctorul a menționat că are mai mulți pacienți cu Covid-19 care se confruntă cu diaree decât în primul val al pandemiei de coronavirus. Vezi AICI ce noi simptome provoacă varianta indiană a coronavirusului!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...