Liga Profesionistă de Fotbal s-a autosesizat după ce FCSB și-a trimis în vacanță cinci jucători

Marian Cărăvan 24.07.2020, 13:10

După ce a câștigat Cupa României și și-a asigurat prezența în preliminariile Europa League, pe FCSB nu o mai interesează Liga 1 și a trimis în vacanță cinci dintre cei mai buni jucători, deși mai are de disputat încă trei meciuri de campionat, printre care și unul ce poate influența lupta pentru titlu.

LPF s-a autosesizat după ce FCSB și-a trimis în vacanță 5 jucători

Având obiectivul îndeplinit, Gigi Becali s-a consultat cu staff-ul tehnic și a decis să acorde un bonus pentru cinci dintre cei mai buni jucători ai roș-albaștrilor. Astfel, Dennis Man, Florinel Coman, Florin Tănase, Valentin Crețu și Ovidiu Popescu nu vor mai evolua în meciurile cu Gaz Metan Mediaș și Astra Giurgiu, dar nici la restanța cu CFR Cluj.

Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ștefan, a comentat pe marginea acestui subiect. Oficialul LPF nu e de acord cu practica celor de la FCSB, dar spune că nu există niciun regulament care să le interzică o astfel de decizie.

„Cred că toate cluburile ar trebui să-și joace meciurile pe teren, cu cel mai bun efectiv. Pentru că, din perspectiva noastră, integritatea competiției este esențială.

În același timp, nu există obligații regulamentare și fiecare face ce vrea”, a spus Justin Ștefan la emisiunea „Fotbal Club”, la Digi Sport.

Gigi Becali și-a trimis titularii în vacanță. Nu-l mai interesează Liga 1

Oltenii au luat foc după decizia celor de la FCSB

În contextul în care lupta pentru titlu dintre Universitatea Craiova și CFR Cluj este destul de strânsă, decizia patronului FCSB nu le-a picat bine oltenilor. Mai ales că echipa finanțată de Gigi Becali urmează să o întâlnească pe CFR Cluj, într-un meci în care la roș-albaștri nu vor evolua o parte dintre jucătorii de bază, iar pe teren își vor face apariția câțiva juniori. Astfel, prin decizia de a le da liber lui Man, Coman, Tănase, Crețu și Ov. Popescu, Gigi Becali nu își respectă cuvântul dat în urmă cu câteva săptămâni. Atunci îi transmitea lui Mihai Rotaru, finanțatorul echipei Universitatea Craiova, că la meciul cu CFR Cluj va avea pe teren cel mai bun prim 11 și că nu va apela la aceeași strategie a oltenilor din urmă cu trei ani atunci când FCSB se afla în lupta pentru titlu cu Viitorul.

„Cât eu voi trăi voi fi drept și o să împlinesc numai dreptatea, eu nu-i plătesc nicio poliță lui Rotaru, dar îi spun doar să nu mai facă ce a făcut, iar el e băiat isteț și mă înțelege. Ce a făcut el acum la Craiova e un lucru mare, nu e ușor să aduci echipa pe locul 1-2. N-am nicio problemă nici cu CFR, nici cu Craiova, nu e interesul meu”, spunea Gigi Becali.

Rămâne de văzut cum se va prezenta FCSB la acel meci și cum va fi influențată lupta pentru titlu. Asta dacă sezonul se va încheia pe teren și nu va fi în cele din urmă suspendat din cauza focarelor de COVID-19 din Liga 1.

Urmăriți Impact.ro și pe