S-au uitat la televizor și au câștigat! Echipa care se umple de bani după succesul FCSB din finala Cupei României

Marian Cărăvan 23.07.2020, 12:26

FCSB a învins-o la limită, cu 1-0, pe Sepsi Sfântu Gheorghe și a câștigat Cupa României. Succesul roș-albaștrilor a produs a imensă bucurie în rândul unei alte echipe, iar patronul acesteia trebuie să bage adânc mâna în buzunar pentru a-și onora promisiunile.

Echipa care se umple de bani după succesul FCSB din finala Cupei României

A fost bucurie mare miercuri seara, după finala Cupei României, câștigată de FCSB cu 1-0. Unuia dintre finanțatorii din Liga 1 i s-a luat o piatră de pe inimă și acum știe cu certitudine că echipa sa va juca în cupele europene. Un succes al celor de la Sepsi ar fi complicat puțin lucrurile, ceea ce poate ar fi făcut mai palpitantă disputa din finalul de campionat. Golul lui Dennis Man a lămurit lucrurile și în privința câștigătoarei Cupei României, dar și a echipelor care ne vor reprezenta în preliminariile cupelor europene. Fluierul final al lui Sebastian Colțescu a declanșat fiesta la Botoșani. Acum patronul Valeriu Iftime nu are de ales și va trebui să-și premieze jucătorii.

„Sunt calificat în Europa League! Asta înseamnă un pas important, dar nu suficient ca eu să mă culc pe o ureche acum. Au niște prime în contract pentru locul în clasament, de la șase în sus, ceea ce înseamnă pentru ei cam 80.000 de euro pe tot grupul.

Vreau să joc până la capăt, sper să nu dezamăgesc. Este o realizare imensă, știu că a fost o bucurie mare aseară.

Toți jucătorii au încă doi ani la mine. Am ajuns pe locul patru, nu este deloc ușor și îi felicit pe toți”, a spus Valeriu Iftime, pentru Digi Sport.

Valeriu Iftime se mândrește cu echipa sa

FC Botoșani nu se oprește aici. În Moldova se visează frumos

În sezonul următor, Iftime își propune fie o clasare mai bună, fie un trofeu.

„An de an am fost la limită de a intra în play-off, am avut același obiectiv. Am fost doi ani aproape, am ajuns acum. E clar că vreau mai mult, dar ideea de bază e să consolidez o echipă care poate să intre an de an în play-off, adică o echipă care să conteze în fotbalul din România, ceea ce nu e ușor.

Dar nu imposibil! La ora actuală mi-am echilibrat bugetul”, a mai spus Valeriu Iftime.

FC Botoșani ocupă momenta locul patru în clasamentul Ligii 1, cu 29 de puncte, la patru puncte în spatele Astrei, care nu deține licența UEFA și care nu poate participa astfel în cupele europene. FCSB este pe locul 5, dar datorită câștigării Cupei României este deja calificată în UEFA Europa League.

Urmăriți Impact.ro și pe