Joe Biden avertizează că ar putea avea loc un nou atentat terorist la Kabul! ”În următoarele 24-36 de ore”

Ana Anitoiu, Mihai Ianoși 28.08.2021, 23:53
Joe Biden avertizează că ar putea avea loc un nou atentat terorist la Kabul! ”În următoarele 24-36 de ore”

Liderii din lumea întreagă au reacționat după atentatele de lângă Aeroportul Internațional Hamid Karzai din Kabul în urma cărora mai mulți oameni au murit, iar alții au fost răniți. Cancelarul american Angela Merkel a avut câteva cuvinte dure de spus.

Angela Merkel, după atentatele din Kabul

Update: Președintele SUA, Joe Biden, a avertizat în urmă cu scurt timp că în Kabul ar putea avea loc un nou atentat terorist sângeros! „Comandanții militari m-au informat că este foarte probabil ca un atac să aibă loc în următoarele 24-36 de ore. Le-am ordonat să ia toate măsurile posibile pentru a proteja forțele și m-am asigurat că au toată autoritatea, resursele și planurile pentru a ne proteja bărbații și femeile pe teren”, a spus Joe Biden într-o conferință de presă susținută la Casa Albă.

Știre inițială:

Cancelarul german urma să se întâlnească la sfârșitul acestei săptămâni cu guvernul israelian, dar și-a anulat deplasarea. Angela Merkel a spus că atentatele au fost ”absolut josnice”.

”Evenimentele din această după-amiază arată că riscul este imens şi că este vorba de o situaţie foarte, foarte tensionată pentru a scoate oamenii din Afganistan

Nu cunoaştem încă toate detaliile, însă teroriştii au vizat persoane ce aşteptau în exteriorul aeroportului în speranţa de a părăsi ţara.

Aceste persoane îşi doresc securitate şi libertate, prin urmare este vorba de un atac absolut josnic într-o situaţie foarte tensionată”, a spus Angela Merkel.

Liderii din lumea intreaga reactioneaza dupa atentatele de la Kabul. Cuvintele dure folosite de Angela Merkel
Joe Biden

Reacția președintelui american, Joe Biden

Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a amânat la rândul lui o întâlnire pe care ar fi trebuit să o aibă cu prim-ministrul israelian Naftali Bennett. Oficialii administrației sale au anunțat că liderul american este ținut la curent cu evoluția situației.

Totodată, secretarul general al NATO și fostul premier norvegian Jens Stoltenberg a condamnat cu atacurile de lângă aeroportul din Kabul. El și-a exprimat condoleanțele pentru cei afectați de cele două explozii.

”Condamn ferm acest atac terorist îngrozitor. Prioritatea noastră rămâne evacuarea cât mai multor oameni posibil către un mediu sigur, cât mai rapid cu putinţă”, a reacţionat Stoltenberg pe Twitter.

Boris Johnson, mesaj de condoleanțe

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a convocat o ședință de urgență a consiliului de securitate și a denunțat atacurile de lângă aeroportul din Kabul drept ”demn de dispreț”.

”Ne exprimăm condoleanțele atât Statelor Unite ale Americii cât și poporului afgan”, a spus Boris Johnson, precizând că Regatul Unit își va continua planurile de evacuare ”până în ultimul moment” și că se apropie de finalul emisiunii.

Ce mesaj a transmis Emmanuel Macron

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a spus că va sprijini ”deplin aliații americani” în vederea răspunderii la explozii. Liderul francez și-a întrerupt vizita diplomatică în Irlanda ca să vorbească despre evenimentele tragice la scurt timp după ce au fost confirmate exploziile. Vezi AICI la cât a ajuns bilanțul exploziilor din Kabul!

”De asemenea ne vom coordona îndeaproape în legătură cu problemele care trebuie rezolvate în viitorul apropiat, privind cooperarea militară, problemele legate de migrație.

Vom coopera cu Consiliul de Securitate al ONU deoarece în zilele și săptămânile ce urmează vom fi nevoiți să definim cursul mandatului ONU. Orele care urmează vor rămâne extrem de periculoase la aeroportul din Kabul”, a spus Emmanuel Macron după atacurile din Kabul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...