Liber la comenzi pentru noul model Dacia. Numele primit de la fabrica din Mioveni

Beatrice Dumitru 19.12.2022, 19:25
Liber la comenzi pentru noul model Dacia. Numele primit de la fabrica din Mioveni

Primul model cu motorizare hibridă construit de marca românescă Dacia va fi disponibil în curând în showroom-uri., la un an de la lansare sa comercială, în martie 2022. Acesta este un vehicul de familie polivalent și robust și are 140 de cai putere. Când se pot face comenzile pentru noul model Dacia.

Când se va putea comanda noul model Dacia

Noul model Dacia are deja 83.000 de comenzi și peste 51.000 de înmatriculări în întreaga lume. Modelul Dacia s-a bucurat de succes, ocupând poziția a doua în clasamentul celor mai vândute vehicule de segment C (exceptând clasa SUV) către clienții persoane fizice din Europa.

Fabricat în România, la uzina de la Mioveni, Jogger HYBRID 140 este primul model Dacia echipat cu tehnologie hibridă, contribuind astfel la electrificarea gamei. Deschiderea comenzilor pentru noul model Dacia va avea loc în ianuarie 2023, iar primele livrări sunt prevăzute pentru luna martie a anului viitor, potrivit dacia.ro. Odată cu lansarea acestei versiuni, o nouă nuanță, Gri Schiste, se alătură paletei de culori deja disponibile.

Liber la comenzi pentru noul model Dacia. Numele primit de la fabrica din Mioveni
Noul model Dacia Jogger HYBRID 140.

„La mai puțin de un an de la lansarea modelului Jogger, intrăm într-o nouă etapă propunând pe acest model motorizarea HYBRID 140. Este o motorizare hibridă fără ambreiaj care asigură demararea în mod pur electric și reducerea consumului de carburant. Ilustrând perfect poziționarea mărcii Dacia, Jogger HYDRID 140 este mașina de familie hibridă cea mai accesibilă de pe piață, dispunând de un spațiu interior generos și de echipamente esențiale. Odată cu sosirea acestei versiuni, Dacia inaugurează motorizarea hibridă în gama sa”, a declarat Lionel Jaillet, director de Performanță Produs Dacia.

Jogger înlocuiește trei modele anterioare

Jogger a fost dezvoltat de Dacia pentru a înlocui nu mai puțin de trei modele anterioare, Lodgy, Logan MCV și Dokker, și s-a vândut în primul an de existență în peste 50.000 de exemplare, fiind înregistrate în acest moment 83.000 de comenzi ale clienților.

Afișajul de bord specific al versiunii HYBRID 140 integrează o serie de informații esențiale, precum nivelul de încărcare al bateriei de tracțiune, autonomia rămasă sau transferul de energie. Pentru un plus de confort, Jogger HYBRID 140 dispune, în echiparea de serie, de frână de parcare electrică și de o consolă centrală înaltă cu spațiu de depozitare închis și cotieră.

Bateria lui Jogger se încarcă în mers în etapele de frânare și de decelerare. Autonomia versiunii Jogger HYBRID 140 este de peste 900 km (în ciclu mixt omologat WLTP), iar bateria de tracțiune dispune de o garanție de opt ani sau 160.000 km.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...